Blog

Szűrők
ginger

Amit nem tudtál a gyömbérről

Teája megnyugtatja a torkot, főleg ha egy kis mézzel isszuk. Bizonyított fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, erőteljes íze miatt óvatosan kell vele bánni, valamint a távol-keleti konyha fontos fűszere. Ezeket talán Ön is tudta a gyömbérről, erről a különleges növényről, ami hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg ilyenkor télidőn. Ha ezen a héten is az Interfooddal tart, még többet megtudhat róla. Finom is, hasznos is, éljen a gyömbér!

 

Mi az a rizóma?

Habár a szupermarketek pocain gyakran látjuk a „gyömbérgyökér” megnevezést, valójában ez kissé félrevezető szóhasználat. A gyömbérnek ugyanis nem a gyökerét fogyasztjuk, hanem a gyöktörzsét, más néven a rizómát. A gyöktörzs a növény megvastagodott, föld alatti szárrésze, ebben a tömör rizómában raktározódik el a legtöbb tápanyag.

 

Gyógynövény

A gyömbért a gyógynövények közé soroljuk, ugyanis számos egészségvédő hatással rendelkezik. Segít a cukorbetegségben szenvedőknek, megnyugtatja a gyomrot, támogatja a szívet és az érrendszert, rendkívül hatékony a felsőlégúti megbetegedésekkel szemben, enyhíti a menstruációs fájdalmakat, csillapítja az émelygést és az ízületi gyulladás okozta fájdalmat, valamint a migrént és a köhögést is.

 

Termessz otthon gyömbért!

Ha a boltban megvásárolt gyömbért földbe tesszük és locsolgatjuk, hamarosan szépen elkezd hajtani és ki tud fejlődni belőle egy egészséges gyömbér növény. Idővel pedig elkezd újabb hajtásokat nevelni és újabb riziómákat, így rövid időn belül egész gyömbércsaládunk lehet otthon. A kifejlett gyömbér növény meglehetősen magas, átlagosan egy méter körül van és nagyon szép rózsaszín virágot hoz.

 

A világ egyik legismertebb növénye

Bár egyre többen ismerik, nálunk egyelőre nincs nagy kultusza ennek a különleges növénynek, kevesen fogyasztják napi rendszerességgel, sokan pedig még soha nem próbálták ki. A magyar gasztronómia nem sok gyömbéres ételt ismert, de még sütemények összetevőjének sem gyakori. Ennek ellenére a gyömbér a világ egyik legismertebb és leghasznosabb növénye, évszázadok óta használják fűszerként és gyógynövényként.

 

Gyömbérolaj

A gyömbért nem csak reszelve vagy áztatva használják, készül belőle gyömbérolaj is. A gasztronómia és a parfümgyártás egyaránt használja olaját, a gyömbérnek ugyanis nagyon kellemes és népszerű az illata.

 

Ha Ön is szeretné megóvni egészségét, a hasznos növények fogyasztása mellett kulcsfontosságú a változatos étrend kialakítása. Ebben segít kedves megrendelőinek az Interfood. Válassza ki kedvenc leveseit és főételeit, bízza ránk önmaga és családja ebédjét! Rendelje meg weboldalunkról, mi házhoz szállítjuk Önnek!

 

Ez is érdekelheti

kismama

Amikor kell a segítség – ebéd házhoz szállítás kismamáknak

Kismama az, aki gyermeket vár, és kismamának mondjuk azt is, akinek nemrég született babája. Közös bennük, hogy a mindennaposnál, a megszokottnál nagyobb terhek hárulnak rájuk minden területen: lelkileg, mentálisan és fizikailag is. Pont. Következtetés: a kismamának nagyobb, több segítségre, támogatásra van szüksége, mint amennyivel „rendes” körülmények között élni szokott. Pedig (egészségesen) enni, a családnak főzni,…