Blog

Szűrők
konyhai tippek

Tuti konyhai tippek II.

A Tuti konyhai tippek I. című bejegyzésünkben már olvashattak olyan szuper konyhai fogásokról, amelyek megkönnyítik a háziasszonyok életét, most pedig következik a nem kevésbé izgalmas folytatás. Az Interfood nem csak finom ételekkel, de hasznos cikkekkel és érdekes információkkal is segíti kedves megrendelőit és olvasóit. Tartson velünk, nehogy lemaradjon a legnagyobb titkokról, amiket sosem árulnak el a séfek!

Nem folyik a méz
A méz kristályosan is remekül fogyasztható, vannak azonban helyzetek, amikor folyékony mézre lenne szükségünk. A mézet közvetlenül hevíteni nem jó ötlet, mert akkor tönkremennek annak értékes összetevői. A megoldás az, ha forró vízbe állatjuk az üveget, így az átmelegszik, és anélkül olvasztja meg a mézet, hogy tönkretenné.

Olajszag mindenütt
A gyerekek imádják a sült krumplit, a rántott húst, a bundás kenyeret, de Ön ki nem állhatja az olajszagot? Az olajszag valóban makacsul be tudja magát venni a ruhákba, és nehéz kiszellőztetni a lakásból. A megoldás az, ha sülés közben egy kis tálat helyezünk a tűzhely mellé, amibe ecetet öntünk. Az ecet segít megkötni a kellemetlen szagokat. Utána egy kiadós szellőztetés, és az ételszagnak annyi!

Túl kemény vaj
Ha túl szilárdra hűlt a vaj, nehéz elkenni a kenyéren, illetve a sütemények tésztájához sem a legjobb, hiszen nagyon sok idő alatt tudjuk csak szépen elmorzsolni a liszttel. Ha nincs idő órákon át melengetni, van egy szupergyors megoldás. Egy nagy pohárra forró vizet engedve átmelegítjük azt, majd lefedjük vele a vajat, ami a hőtől éppen kellemes puhaságúra olvad.

A kimaradt paradicsomszósz
Önnek is fáj a szíve, amikor csak egy félüvegnyi paradicsomszósz kell az ételhez, és a maradék megromlik, mire újra fel tudná használni? A pazarlás megakadályozása mostanában divatos feladat, ezért ha Ön sem szeretné kidobni a maradékot, mondjuk a megoldást. A szószt öntsük jégkocka tartóba, majd fagyasszuk le. Így legközelebb, ha csak egy kevésre lesz szüksége, csak kiveszi a fagyasztóból és máris használhatja.

A rántás titka
Megfelelő rántást készíteni nem könnyű feladat. Alapvető konyhai fogásról van szó, szinte minden ételünkbe kell rántás, mégis idő, mire egy kezdő háziasszony megtanul csomómentes rántást készíteni. A titok a megfelelő arány és a só. Szórjunk egy kis sót a liszthez, és nem lesz csomós az eredmény!

Ezek után már gyerekjáték lesz a főzés. Ha ennek ellenére sem marad ideje ebédet készíteni, ne bajlódjon a főzéssel, rendelje házhoz jövő heti ebédjét az Interfoodtól! A család hálás lesz érte!

Ez is érdekelheti

Bevezetés a paleo konyha rejtelmeibe

Ismerkedik a paleolit diétával? Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? A legjobb helyen jár! Az Interfood ételfutár házhoz rendelhető paleolit menüi mellé most abban is segítséget nyújt, hogyan induljon el az elsőre göröngyösnek tűnő úton. Higgye el, nem lesz nehéz! Folytatásos cikkünkben igyekszünk elosztatni kételyeit és egy kis segítséget nyújtani. Előző bejegyzésünkben már beszámoltunk a paleo…