Blog

Szűrők
körte

Tíz érdekesség a körtéről

Beköszöntött az ősz, és hozta magával a természet kincseit, mint a dércsípte csipkebogyót, az édes sütőtököt, az őszi almákat, a finom szőlőket és az izgalmas szüreteléseket, valamint a körtét, sokunk nagy kedvencét. Sokféle körte létezik, hazánkban a legtöbbjük ősszel érik, így most van itt az ideje azok leszüretelésének. Ha Ön is imádja a körtét, tartson ismét az Interfooddal, és tudjon meg róla érdekes, új információkat.

– Világszerte több mint háromezer körtefaj létezik.
– Amikor még nem ismerték a dohányt Európában, a körtefa levelét használták helyette.
– A körte a kínaiak szerint a halhatatlanság szimbóluma. Egy körtefa elpusztítása a tragikus vagy időelőtti halált szimbolizálja.
– Az ókori görögök a hányinger enyhítésére és kezelésére használták a körtét.
– A körtét akár hipoallergén gyümölcsnek is nevezhetjük, mert a körteallergia rendkívül ritka. Létezik egyáltalán olyan ember, aki allergiás a körtére?
– A világ legdrágább körtéje Buddha alakúra van növesztve, mai árfolyamon átszámítva majdnem háromezer forintba kerül. Olyan részletgazdag a kidolgozása, hogy látszik a Buddha szobor arca is rajta.
– A körtefa faanyagát használják húsok füstölésére, de készülnek belőle bútorok és konyhai kiegészítők is.
– Kínában rossz ómen megosztani egy körtét a kedvesünkkel, hiszen annak jó eséllyel szakítás lesz a vége. Ugyanez a helyzet a barátságokkal is, az elfelezett körte szétválasztja a barátokat.
– A körte utánérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy zölden kell leszedni a fáról, és egy ládába téve szépen megérik. Éppen ezért ha csak zöld színű, éretlennek tűnő körtét sikerül vásárolnunk, ne keseredjünk el, néhány nap alatt megérik magától.
– Kínában terem a legtöbb körte a világon.
– Az 1700-as években a vajgyümölcs becenevet adták a körtének bársonyos és lédús állaga miatt.
– A bormártással felszolgált körte nagyon népszerű és különleges desszert.
– Homérosz Odüsszeia című eposzában a körtét az istenek ajándékának nevezi.
– A zöld és még éretlen körték tárolására a tíz fok alatti hőmérséklet a legideálisabb, így hónapokig is elállnak a kamra hűvös polcán.
– Ahogyan az alma héját is érdemes elfogyasztani, ugyanúgy a körtéét is, hiszen abban található a legtöbb rostanyag.
– A körte képes megnyugtatni az emésztést, azok számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása, akik a túlzott gyomorsavtermeléssel küzdenek. Elmulasztja az égő érzést a gyomorban.

Ön is imádja a körtét? Esetleg enne valami finom körtés ételt? Tejszínes körtelevesünk megrendelőink kedvencei közé tartozik. Bízza a főzést az Interfoodra, nem fog csalódni! Rendelje ebédjét házhoz néhány kattintással.

Ez is érdekelheti

mibol-erdemes-biot

Miből érdemes biót vásárolni?

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett biotermékek. Sokaknak szívügye saját testük védelme, és mindent megtesznek, hogy megóvják egészségüket. Egészséges alapanyagot beszerezni azonban nem könnyű feladat, gyakran fejtörést okoz a családoknak. A biotermékek hívei hisznek abban, hogy az ilyen elnevezéssel illetett gyümölcsökben és zöldségekben megbízhatnak, azok elfogyasztásával biztosan nem ártanak szervezetüknek. Az ellentábor szerint ez…