Blog

Szűrők
Mire jó a leves?

Mire jó a leves?

Ha a gyerekek körében felmérést készítenénk, hogy mit utálnak a legjobban, a listán szinte biztosan helyet kapna a délutáni alvás és a leves. A levessel kapcsolatban sok gyereknek kell megélnie azt, hogy már azzal jóllakik, és utána nem jut hely a másodiknak, hiába készült éppen a kedvence. Érthető tehát a tiltakozásuk, annál is inkább, mert a gyerekek ösztönösen több folyadékot fogyasztanak nap közben, így az ő szervezetük általában kevésbé kívánja a sok vizet tartalmazó leveseket. Nem így a felnőttek, akik közül sokan súlyos folyadékhiányban szenvednek anélkül, hogy észrevennék. Eheti blogcikkünkben utánajárunk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani leveseket.

– A magyar konyha ősi étele a leves. Kevés és egyszerű hozzávalóból is finom étel készíthető, szinte bármi felhasználható, amit otthon találunk, kis pénzből nagy mennyiség készíthető. Azért ez jól hangzik, ugye?

– Felmelegít és beindítja a gyomor működését. A téli hidegek idején nagy szükségünk van arra, hogy ne csak a ruházatunkkal és a szoba levegőjének hőmérsékletével melegedjünk, hanem testünket belülről is átmelegítsük. Erre nagyszerű megoldás egy forró tea, egy finom kávé vagy éppen a kedvenc levesünk. A levest azért szokták előételként tálalni, mert a meleg folyadék beindítja emésztésünket, és segítségével utána könnyebben emésztődnek a nehezebb ételek is.

– A levesek kevesebb kalóriát tartalmaznak, és a sok folyadék kissé eltelíti a gyomrot, ami sokat segíthet egy fogyókúrában, vagy ha tudatosan szeretnénk étkezni. Ha fogyasztunk előételt, utána jó eséllyel kevesebbet fogunk a főételből a tányérunkra szedni, amiért később még hálásak lehetünk önmagunknak.

– Segít a napi ajánlott folyadékmennyiség fedezésében. Bizony kis hazánk sem jeleskedik az eleget ivásban, különösen kevés az egy főre jutó egészséges tiszta víz fogyasztásának mennyisége. A folyadékhiány számtalan súlyos következménnyel jár, ezért nem szabad figyelmen kívül hagynunk a napi folyadékbevitel fontosságát! Testünknek napi 2-2,5 liter folyadékra lenne szüksége, amihez pont ideális egy délben elfogyasztott leves.

Az Interfood étlapján szerepel számtalan leves, a tartalmas, laktató, szinte egytálételnek is nevezhetőktől kezdve a hígabb, fogyókúrába is remekül illeszkedőkig. Önnek melyik a kedvence? Ne szalassza el a lehetőséget, válasszon egyet, rendelje meg, és mi házhoz visszük!

Ez is érdekelheti

Együtt a tűz körül

Együtt a tűz körül 1.

A nyár számos közös családi programot kínál, kirándulások, külföldi és belföldi nyaralások, fesztiválok sokaságából válogathatunk, ha el szeretnénk menni szeretteinkkel egy kicsit kikapcsolódni. Vannak helyzetek, amikor nincs hosszú utazásokra lehetőségünk, ilyenkor sem kell azonban feladni a családunkkal töltött minőségi időt, a közös élményt. Egy biciklitúra, egy hosszú séta, egy fagyizás, esetleg egy tábortűz-gyújtás nagyszerű élmény…