Blog

Szűrők
chia-mag

Mi a helyzet a chiamaggal?

Mióta mindenki számára elérhetővé vált az internet, és bárki vezethet blogot, posztolhat szabadon, szinten minden évben felbukkan egy-egy új szuperfood, amiből rövid idő alatt a bloggerek segítségével olyan nagy divat lesz, hogy minden sztár ezt ajánlja, áradoznak róla, és kis időn belül minden földi halandó meg akarja kóstolni. A tavalyi év nyertese az azték zsálya nevű növény volt – a magja pedig igazi sztár lett, melyet chiamagnak hívnak. Még a csapból is chiamag folyik. De nézzük, mitől ennyire szuperek ezek az apró magocskák!

Bár a népszerűsége hirtelen és váratlanul jött, a múltja azért megvan a chiamagnak. Egyes történészek szerint Kolumbusz előtt az amerikai kontinensen a kukoricával vetekedő alapélelmiszer volt a háztartásokban. Napjainkban azért élheti reneszánszát, mert képes nagy mennyiségű vizet megkötni, vízzel érintkezve duplájára megnövekedni, ezért gyorsan eltelíti az embert – ez minden fogyni vágyó álma.
Sajnos világszerte jelentős probléma az elhízás, emberek milliói akarnak csodaszerekkel fogyni, és szeretik elhinni, hogy egy-egy varázsétel örökre megoldja minden gondjukat. A chiamag azonban mást is tud, hiszen rendkívül magas az antioxidáns tartalma, nagyon gazdag proteinben és ásványi anyagokban, Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, valamint rostban.
Gyakran megesik a divatélelmiszerekkel, hogy fogyasztásukat túlzásba viszik az emberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy óvatosan kell bánni ezzel az élelmiszerrel is. A javasolt mennyiség maximum napi 15 gramm. Nagy előnye ugyanis a magas rosttartalma, de éppen ezért túlzott fogyasztása emésztőrendszeri gondokat is okozhat.

Miért nem szerepel az Interfood ételfutár desszertjei között a chiamagpuding? Cégünk számára nagyon fontos, hogy mindig változatos ételeket kínáljunk Önöknek, és kövessük a trendeket. Az Önök igényeihez igazodva állítjuk össze heti menüjeinket, ügyelve arra, hogy különböző étrendek közül tudják kiválasztani aznapi ebédjüket. A chiamagpuding azért nem szerepel az általunk kínált desszertek között, mert szigorúan tilos késztermékként árulni. A chiamagot kizárólag pékáruba, magkeverékekbe és gabonapehelybe szabad tenni, és így forgalmazni. Akik azonban szeretnének egy hasonlóan könnyű desszertet az ebédrendelésükhöz hozzáadni, azoknak jó szívvel ajánljuk a Gyümölcsös tápiókapudingunkat, ami szintén nagyon egészséges és tápláló fogyókúrás desszert. Próbálja ki, nem fog csalódni!

Ez is érdekelheti

A megördögölt tojás

A megördögölt tojás

Deviled egg”, azaz a megördögölt tojás. Az „angel egg” pedig az angyali változat. Adja magát a kérdés, vajon hogyan lehet megördögölni egy tojást, és hogyan lehet angyalivá varázsolni? Bizony, ez nem egy szóvicc, hanem az angol elnevezése a kaszinótojásnak, ami világszerte az egyik legismertebb és legkedveltebb, hidegtálakon megtalálható étel. De vajon hogyan készül az ördögölt,…