Blog

Szűrők
hüvelyesek

A legnehezebben emészthető ételek

Nem mindegy, hogy melyik napszakban mit eszünk, hiszen a rosszul megválasztott élelmiszerek emésztési problémákat, puffadást, gyomorégést, görcsöket okozhatnak, és rossz közérzethez vezetnek. Ha szeretnénk mindezt elkerülni, szükség lesz némi tudatosságra és odafigyelésre, amikor ételeinket megválasztjuk. Az Interfood most sorra veszi a legnehezebben emészthető élelmiszereket, így könnyebb lesz őket megfelelő időpontban fogyasztani a nap folyamán.

Mit jelent az, hogy nehezen emészthető?
Az ételek összetétele határozza meg emészthetőségük idejét és nehézségi fokát. A magas víztartalmú élelmiszerek könnyen és gyorsan emésztődnek, míg a zsírban, rostban gazdagok, valamint a darabosak több időt vesznek igénybe. Ha valamit zsiradékban sütünk, az tovább növeli az emészthetőség idejét, míg a puhára párolással csökkenthetjük ezt, tehát az elkészítési eljárások is nagyban befolyásolják a végeredményt.

Szardínia és zsíros libahús
A két élen járó élelmiszer ez a két finom, de meglehetősen nehéz étel. Meglepő, de mindkettő akár hat vagy hét órát is eltölthet a gyomrunkban, mire elemeire bontja a gyomorsav. Így később éhezünk meg, cserébe viszont a hosszas emésztés megterheli az egész emésztőrendszert. Semmiképpen ne este fogyasszuk őket!

Csoki és társai
A magas zsírtartalmú édességek, mint a csoki és a jégkrém, gyorsan energiához juttatják a szervezetet, de lassan emésztjük meg őket. Éppen ezért kis mennyiségben csodaszerként hatnak a testre és az elmére, de nagy mennyiségben akár hasmenéshez is vezethetnek. Fő a mértékletesség!

A gomba és a hüvelyesek
A gomba és a hüvelyesek nagy százalékban tartalmaznak rostanyagot, melyet nehezen bont le az emberi szervezet. Rendkívül egészségesek, ezért érdemes őket rendszeresen enni, de semmiképpen nem ajánlott esti órákra időzíteni fogyasztásukat. A gombát nem is tudja mindenki megemészteni különleges összetevőinek köszönhetően.

Aszalt gyümölcs
Bár az aszalt gyümölcsök sokak szerint az édességek helyettesítői, így egészséges alternatívák a nassolásra, mégis nehezen emészthetőek. Fruktóz tartalmuk kifejezetten magas, ami gázképződést és puffadást okozhat az arra érzékenyeknél. Tehát itt is a mértékletesség a kulcs!

Ha az Ön emésztőrendszere is érzékeny, és jól meg kell válogatnia, hogy mikor mit fogyaszt, az Interfoodnál a legjobb helyen jár. Rendkívül gazdag ételkínálatunkból biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt, számunkra ugyanis kiemelten fontos, hogy minden megrendelői igényhez igazodva alakítsuk ki étapunkat. Válassza az ebéd házhoz rendelést, válassza az egészséget!

Ez is érdekelheti

Tippek válogatós gyerekek szüleinek

Ha van valami, amivel egy gyerek ki tudja borítani a szüleit, az a válogatás. Sok szülő éli meg saját kudarcának azt, ha a gyermeke nem eszik kellően változatosan, rengeteg családban okoz ez a téma mindennapos feszültséget. Az igazság az, hogy a legtöbb gyerek nyugodtan eléldegélne üres kenyéren, csokin és tésztán évekig. Hiába tudjuk, hogy a…