Blog

Szűrők

Különleges gombafajták

Korábbi cikkünkben sok szót ejtettünk már arról, mennyire fontos a vegán étrendet választók számárak, hogy kellően változatosan étkezzenek, és ügyeljenek arra, hogy táplálkozásuk ne legyen egyoldalú. Nem könnyű feladat ez, hiszen ha minden állati eredetű terméket mellőzünk, tudatosan és okosan kell összeválogatnunk ételeinket. A gomba az egyik legjobb vegán alapanyag, mert sokoldalúan felhasználható, és remek tápanyagforrás szervezetünknek. A csiperkegombát mindenki jól ismeri, az Interfood most néhány különlegesebb gombafajt mutat be kedves olvasóinak.

Laskagomba

A laskagomba egy élősködő gombafajta, mely fatörzseken él, és a fa korhadását okozza. A fatörzsről oldalirányba nő ki, tönkje jellemzően apró, és kalapja sem nő túl nagyra. Kalapja viaszos, enyhén kékes színű és jó húsos. Az a jó, ha még fiatalon leszedik, ilyenkor néhány perc alatt megpuhul, az öregebb laskagombák viszont már rágósabbak és kissé szárazak.

Rókagomba

A rókagomba igazi ínyenceknek való gombafaj, jellegzetes íze ugyanis fűszeres és erőteljes, illata pedig kissé barackos. Nagy előnye, hogy nemcsak frissen fogyasztható, hanem főzve vagy párolva le is lehet fagyasztani, így sem veszít élvezeti értékéből. Sajnos nyersen nem érdemes a fagyasztóba tenni, mert megkeseredik.

Shiitake gomba

A Távol-Kelet igazi kincse ez a fűszerként és gyógynövényként is ismert gombafajta. Erőteles íze a fokhagymára emlékeztet, a Távol-Keleten gyakran teszik levesekbe fűszerként. Készülhet belőle hagyományos gombás étel is, de aki ezt választja, gondolnia kell arra, hogy íze meglehetősen intenzív. Gyógyhatásai között a legkiemelkedőbb, hogy segít megelőzni és lassítani a tumorok növekedését.

Shimeji gomba

Biztosan mindenki találkozott már a szupermarketek polcain ezzel a különleges gombával, melynek hazája Japán. Egy tőből nő ki a sok kis apró gombácska, hosszú tönkkel és aprócska kalappal. Nyersen keserű, de hőkezelés hatására kellmes vajas-mogyorós íze lesz. Kiváló húspótló gombafajta, mert nagyon sok antioxidánst tartalmaz.

 

Ön is szereti a gombás ételeket? Akár vegán, akár nem, az Interfoodnál érdemes körbenézni. Étlapunkon talál hagyományos ételeket és húsmentes fogásokat egyaránt, rendelje meg a leginkább tetszőt, ne vesződjön a főzéssel! Rendelje házhoz ebédjét az Interfoodtól, hogy legyen ideje a tavaszi sürgés-forgásra!

Ez is érdekelheti

élesztő

Élesztő, a kincs!

Néhány hónappal ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy az egyik legkeresettebb alapanyag az élesztő lesz, és alig lehet majd hozzájutni. Mindenkit váratlanul ért az egész világot felforgató járvány, ami bizony sok változás elé állította a ma emberét. Eddig sokan gondolni sem mertek az otthoni kenyérsütésre, most pedig hirtelen nagyon jó lenne tudni, mi a…