Blog

Szűrők

Hagyma kisokos II.

Sokan olvasták előző blogcikkünket, melyben a legismertebb hagymaféléket mutattuk be. Sorra vettük azokat a hagymafajtákat, amelyeket napi szinten használunk, és már jól ismerünk. Már akkor megígértük a folytatást, amiben a kicsit különlegesebb, kevésbé ismert hagymaféléket mutatjuk be, ez következik most az Interfood blogján. Tartson velünk Ön is, hátha tudunk hasznos újdonságokkal szolgálni.

Fehér hagyma

A fehér hagyma a legjobb választás, ha hamburgert vagy salátát készítünk. Íze hasonlít a vöröshagymáéra, de nagy előnye, hogy nem csípős, sokkal enyhébb ízű és kissé édeskés. Illata diszkrétebb, így sem a lakás nem lesz utána hagymaszagú, sem mi magunk.

Mogyoróhagyma

Másik nevén salottahagyma. Kisebb fejű fajta, enyhe lilás színnel rendelkezik. Nem olyan erőteljesen lila színű, mint a lila hagyma, de azért így is jól mutat salátában. A francia szakácsok nagy kedvence, hiszen íze különleges, aromásabb, mint a többi társáé. Pástétomokhoz, ragukhoz és krémekhez csakis ezt használják a franciák.

Metélőhagyma

Avagy snidling. A snidling első ránézésre olyan, mint egy nagyra nőtt fűszál, üreges belsővel. Különlegessége, hogy nagyon lágy az íze, és nem igényel hőkezelést. Sőt mi több, egyenesen tilos megfőzni, mert akkor teljesen elveszti ízét és élvezeti értékét. Az ételek utólagos ízesítésére, díszítésére ajánlják. Lakásban is eltartható egy ideig, ám ügyelni kell vízigényére és arra, hogy ne tépjük, hanem ollóval vágjuk le a földhöz közel.

Sonkahagyma

A sonkahagyma alakja olyan, mint egy szép kötözött sonkáé, hosszúkás, kissé nyújtott. Mérete kisebb a vöröshagymánál, íze közepes intenzitású. Levesekbe, mártásokba remekül illik, de nyersen is felhasználható.

Gyöngyhagyma

A gyöngyhagymáról a legtöbb embernek az aprócska, savanyított hagymagumók jutnak eszébe. Mérete egészen kicsi, héja ezüstös vagy enyhén barnás. Nyersen, főzve is fogyasztható, de a legjobb kétségtelenül savanyítva.

 

Olyan sokféle finom hagymás ételt említettünk, hogy meg is jött az étvágya? Ha így van, ne késlekedjen sokat, rendelje házhoz a legfinomabb fogásokat az Interfoodtól. Futárunk házhoz viszi a kedvenc ételeit, így nem kell a főzéssel bajlódnia. Az Interfooddal garantáltan jól lakik a család!

Ez is érdekelheti

Húsvét a konyhában

Változik a világ, változnak a mindennapok és velük együtt az ünnepeink is. Más a divat most, mint régen, mások a szokások, más a célja egy-egy ünnepnek. Így van ez a húsvéttal is. Nagyanyáink idejében húsvét alkalmával a fiatal fiúk és férfiak körbejárták az egész falut, igazi nagy locsolásokat tartottak, a lányok gyakran kaptak illatos parfüm…