Blog

Szűrők

Hagyma kisokos I.

Hazánkban a krumpli után a hagyma a második leggyakrabban használt zöldségféle, heti rendszerességgel vásároljuk meg a boltban, hiszen a magyar konyha egyik legfontosabb hozzávalója. A magyaros ételek szaftosak és ízesek, ezért elsősorban a vöröshagyma felel, de a jó fokhagymás sült hús sem ritkaság a hazai asztalokon. A vöröshagyma és a fokhagyma minden háztartásban alap, de a lila hagyma is elő szokott fordulni, ha megkívánunk egy kis zsíros kenyeret. Az Interfood első körben az ismertebb hagymákat veszi sorra, majd cikkünk folytatásában jöhetnek az igazi különlegességek!

Fokhagyma

Kezdjük is rögtön a kakukktojással. A többi hagymaféléhez képest eltérő küllemű és ízű hagymaféle, mely valójában egy összefoglaló név. Fokhagyma és fokhagyma között ugyanis van különbség, mert számos különböző típust ismerünk. A gerezdek mérete és száma fajtánként eltérő, és más-más mértékben tűrik a fagyokat is. Illata és íze azonban mindnek hasonló, bármelyik jó sült húsokra – vagy vámpírok ellen.

Vöröshagyma

A klasszikus, amit mindenki jól ismer. Csípős aromájával jellegzetes ízt kölcsönöz ételeinknek, a legjobb választás, ha szaftos ételt készülünk főzni. Sokan tévesen úgy vélik, minél több a vöröshagyma, annál finomabb a szaft. Valójában érdemes mértéket tartani vele, mert ha túl sokat használunk belőle, átveszi az étel íze fölött az uralmat, és el is édesítheti főztünket. Nevét jellegzetes bronzszínű héjáról kapta, amit a néphagyomány tojásfestésre és torok gyógyításra egyaránt használ.

Lila hagyma

Kevésbé erős ízű hagyma, amit akár nyersen is fogyaszthatunk, nem véletlenül állandó kiegészítője a zsíros kenyérnek. Nagy előnye, hogy főzve és nyersen egyaránt fogyasztható, de leginkább salátákhoz ajánlott. Dekoratív színe és édeskés íze feldobja a legegyszerűbb salátát is.

Póréhagyma

A póréhagyma hosszú hajtástengelye adja jellegzetes kinézetét. Nem növeszt gumót, az egész zöldség fogyasztható a fehér résztől a zöldig. Íze zsenge és enyhe, fehér részét fogyaszthatjuk nyersen is, a zöldet pedig levesbe és rakott ételekbe ajánlott tenni.

 

Az alapozó cikk után hamarosan jövünk a folytatással is, melyben különlegesebb és kevésbé ismert hagymafajtákat mutatunk be. Addig is hétről hétre gondoskodunk kedves megrendelőink finom ebédjéről – rendelje ételét házhoz az Interfoodtól, és bízza ránk a főzéssel járó fáradalmakat!

Ez is érdekelheti

Amikor kell a segítség – ebéd házhoz szállítás kismamáknak

Kismama az, aki gyermeket vár, és kismamának mondjuk azt is, akinek nemrég született babája. Közös bennük, hogy a mindennaposnál, a megszokottnál nagyobb terhek hárulnak rájuk minden területen: lelkileg, mentálisan és fizikailag is. Pont. Következtetés: a kismamának nagyobb, több segítségre, támogatásra van szüksége, mint amennyivel „rendes” körülmények között élni szokott. Pedig (egészségesen) enni, a családnak főzni,…