Blog

Szűrők
citrom, ecet, szódabikarbóna

Tudtad, hogy a konyhádban rejtőzik néhány olyan alapanyag, amelyek nemcsak finomak, de tisztításra is kiválóak? A citrom, az ecet vagy épp a szódabikarbóna nem csupán főzési hozzávalók — remek természetes tisztítószerek is egyben. Ezek az „ehető tisztítószerek” környezetbarát, pénztárcakímélő és egészséges alternatívát nyújtanak a bolti vegyszerek helyett. Miért válaszd az ehető tisztítószereket? Biztonságosabbak: Nem hagynak…

croque-madame a tányéron

Eredet és fejlődés Bár a “melegszendvics” (vagy “grilled sandwich / toasted sandwich”) fogalma régóta ismert, a modern formájában ismert változatok viszonylag újabban terjedtek el. A kenyér és sajt kombinációja ősidők óta jelen van az emberi táplálkozásban — a parasztok valószínűleg már tábortűzön melegített sajttal kenték meg a kenyeret — de a “melegen olvasztott sajt kenyér…

kurkumás latte

Ahogy a szeptember beköszönt, a reggelek csípősebbé, az esték hűvösebbé válnak. Ilyenkor egyre kevésbé esik jól a jéghideg limonádé vagy jeges kávé, és egyre inkább vágyunk valami melengető italra, ami nemcsak felébreszt, hanem testet-lelket átmelegít. Mégsem mindenki áll készen a télies, karakteres kávékra – a szeptember átmeneti időszak, amit érdemes finom, aromás, őszi italokkal kísérni….

gnocchi

A nyár utolsó meleg fuvallataival együtt szeptemberben valami különleges is megérkezik: a szüret ideje. Ez az időszak nemcsak a szőlő betakarításáról, hanem a gasztronómiai élvezetek csúcsra járatásáról is szól. A borvidékeken ilyenkor egymást érik a hangulatos borfesztiválok, ahol a jó bor mellé finomabbnál finomabb falatok, élőzene és vidám társaság dukál. A szüret és a bor:…

sült csirke sült zöldségekkel

Ahogy véget érnek a forró nyári napok, és egyre korábban bukik le a nap a horizont mögött, valami változik bennünk is. A friss, könnyed fogások utáni vágyakozás lassan helyet ad a melengető, gazdag ízek iránti sóvárgásnak. Mégis nehéz teljesen lemondani a nyár zamatairól – a lédús paradicsomokról, a ropogós uborkáról, a friss zöldfűszerekről. De vajon…

alma kompót készítés

Ahogy beköszönt az ősz, a konyhákban újra felderengenek a gyümölcsös, fűszeres illatok. Szeptember az egyik legjobb időszak arra, hogy belevágjunk a befőzés, fermentálás kalandjába – hiszen a kertből friss alapanyagok, a piacokról pedig ízletes, színes gyümölcsök érkeznek. Ez a blogbejegyzés azoknak szól, akik eddig csak gondolkodtak a befőzésről, de most valóban kipróbálnák: látványos, finom és…

Mivel fizethet?