Blog

Szűrők
eper turmix

Május ízei: frissesség, ami boldoggá tesz

Május a tavasz csúcspontja, amikor a természet bőségesen kínálja friss, vitaminokban gazdag zöldségeit és gyümölcseit. Ez az időszak ideális arra, hogy kihasználjuk a szezonális alapanyagok előnyeit, legyen szó főzésről, sütésről vagy egyszerűen csak a friss termények élvezetéről.

Májusi szezonális zöldségek

A májusi piacok tele vannak friss, ropogós zöldségekkel, amelyek nemcsak ízletesek, hanem táplálóak is.

Spárga

A spárga gazdag folsavban és alacsony kalóriatartalmú. Kiváló választás párolva, vajon sütve vagy akár levesként is.

Brokkoli

Magas C-vitamin és rosttartalmú zöldség, amely remekül illik salátákba, tésztákhoz vagy párolva köretként.

Sárgarépa

A sárgarépa édes íze miatt kedvelt alapanyag levesekhez, főzelékekhez vagy akár nyersen, mártogatóssal fogyasztva.

Újhagyma

Az újhagyma enyhe íze miatt kiváló salátákhoz, szendvicsekhez vagy akár levesek ízesítésére.

Fejes saláta és rukkola

Friss, ropogós levelek, amelyek tökéletesek salátákhoz, szendvicsekhez vagy akár köretként is.

Májusi szezonális gyümölcsök

Májusban megjelennek az első édes, lédús gyümölcsök, amelyek frissítőek és tele vannak vitaminokkal.

Eper

Az eper gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban. Kiváló frissen, turmixokban, desszertekben vagy lekvárként.

Cseresznye

A cseresznye édes íze miatt kedvelt gyümölcs, amely frissen fogyasztva, süteményekben vagy kompótként is finom.

Sárgabarack

A sárgabarack gazdag A-vitaminban és rostokban. Kiváló frissen, lekvárként vagy sütemények töltelékeként.

Receptötletek májusi alapanyagokból

Spárgás tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • Spárga
  • Fejes saláta
  • Újhagyma
  • Főtt tojás
  • Olívaolaj, citromlé, só, bors

Elkészítés:

  1. A spárgát pároljuk roppanósra.
  2. A fejes salátát tépkedjük darabokra, az újhagymát karikázzuk fel.
  3. A főtt tojást szeleteljük.
  4. Keverjük össze az összetevőket, locsoljuk meg az öntettel.

Epres turmix

Hozzávalók:

  • Friss eper
  • Banán
  • Tej vagy növényi ital
  • Méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Az epret és a banánt daraboljuk fel.
  2. Tegyük a turmixgépbe, adjuk hozzá a tejet és a mézet.
  3. Turmixoljuk simára.

Ha nincs időd főzni: válaszd az Interfoodot!

Ha nincs időd vagy kedved a főzéshez, az Interfood ételkiszállító szolgáltatás kínálatában megtalálod a szezonális alapanyagokból készült ételeket. Legyen szó spárgás tésztáról, epres desszertekről vagy friss salátákról, nálunk garantáltan megtalálod a május ízeit. Rendelj online, és élvezd az egészséges, finom ételeket otthonod kényelmében!

Ez is érdekelheti

lencsefőzelék indiai módra

Fűszeres varázslat otthon: fedezd fel India ízeit a saját konyhádban!

Az indiai konyha világszerte híres különleges fűszereiről, színes fogásairól és mélyen gyökerező kulturális hagyományairól. Az egzotikus ízvilág elsőre bonyolultnak tűnhet, de a jó hír az, hogy sok jellegzetes indiai étel otthon is könnyedén elkészíthető – és ha mégsem lenne kedvünk a főzéssel bajlódni, az Interfood étlapján számos ínycsiklandó lehetőség közül választhatunk! Az indiai gasztronómia gyökerei…