Blog

Szűrők

Petőfi Sándor kedvenc ételei

Március 15-e fontos nap minden magyar számára, hiszen ekkor emlékezünk meg az 1848-as forradalomról és az azt követő szabadságharcról. Arról a hideg márciusi napról, amikor néhány bátor ifjú vakmerő cselekedetével megváltoztatta egy egész nemzet jövőjét. Egy napra Petőfi Sándoré és barátaié a főszerep, előkerülnek a költő legismertebb versei, percre pontosan rekonstruálják a nagy nap eseményeit. Arról azonban már jóval kevesebbet tudunk, milyen volt Petőfi hétköznapi emberként. Szeretett jókat enni-inni? Voltak kedvenc ételei? Erről szól az Interfood ünnepi cikke!

Egy sokat éhező fiatalember

A Petőfiről fellelhető feljegyzések és az életét kutató szakemberek egyöntetűen állítják, hogy hősünk bizony sokat éhezett, a forradalom kitörésének napján is csak egy kis száraz kenyérdarabkát és langyos tejet vett magához. Így aztán amikor rendes ételhez jutott, annak igen tudott örülni – állítólag szerette a különlegességeket, mint például az éticsigát, egy pohár jó borral kísérve. Kedvelte a leveseket, a sült húsokat, de az édességeket sem vetette meg. A nagymama tepertős pogácsájáért rajongott, ahogyan a túrós csuszáért is.

Egyszerű, de nagyszerű

A túrós csusza egy nagyszerű klasszikus magyar étel, ami Petőfi korában még csakis házi tésztából készülhetett, házi túróval, tejföllel és pirított szalonnadarabkákkal. A meggyúrt tésztát először vékony lapokra nyújtották, majd nagyobb darabokra szelték. Megszárították, és csak utána főzték ki, majd nyakon öntötték egy jó adag tejfölös túróval. A pirított szalonnát zsírjával együtt locsolták az étel tetejére, így garantáltan jóllakott vele mindenki.

Egy szakács kalandjai

Petőfi másik nagy kedvence a székelykáposzta, aminek létrejöttét éppen neki köszönhetjük. Egy este hősünk barátjával, Székely Józseffel betévedt egy vendéglőbe, ahol addigra szinte minden étel elfogyott. A szakács a vendégeket meglátva egyik kétségből a másikba esett, míg végül azt találta ki, hogy a megmaradt pörkölt és a savanyú káposzta akár még finom is lehet együtt. A hirtelen jött ötletből nagyszerű étel lett, amit a mai napig szeretünk, hiszen nem csak finom, de laktató is.

Ön mit tervez március 15-re? Ha nem szeretné hosszadalmas főzőcskézéssel tölteni a napot, akkor van egy jó hírünk. Csütörtöki kiszállítással finom ételeket rendelhet házhoz az Interfoodtól március 15-re, sőt, külön ünnepi menüvel is készülünk kedves megrendelőinknek! Petőfi kedvenceivel emlékezünk meg az egyik legfontosabb ünnepünkről!

Ez is érdekelheti

Fehér tea, egy ritka és elegáns ital

Fehér tea, egy ritka és elegáns ital A tea minden idők legkedveltebb italai között foglal helyet, rengetegen imádják világszerte. Vannak, akik a gyümölcsteákat részesítik előnyben, mások a fekete tea koffeintartalmával frissülnek fel minden reggel, sokan használják gyógyászati célokra a gyógynövényes variációkat, de a zöld és a fehér teáért rajongók tábora is népes. Az Interfood e…