Blog

Szűrők

Orgonavirágos cukor

Imádjuk a színét, az illatát, az aprócska virágait, a kis fürtöket és a hangulatot, amit teremt: tavasz, simogató napsütés, anyák napja, vidám gyerekek kacaja. Nem más ez, mint az orgona, amiről kevesen tudják, hogy a konyhában is megállja a helyét, de nagyon nem mindegy, hogyan nyúlunk a témához. Erről az érdekes témáról szól az Interfood e heti cikke, tartson ismét velünk!

Ehető virágok

Azt már régóta tudjuk, hogy vannak ehető virágok, melyekkel leginkább cukrászdákban és éttermekben szoktunk találkozni. Nagyon szépen mutatnak a habos krémmel megkent sütemények tetején vagy egy-egy színes salátára szórva. A látvány elképesztő, olykor még az illat is, de mi a helyzet az ízzel?

Van, ami finom, és van, ami nem

A rózsa, az ibolya, a bodzavirág vagy az akácvirág nem csak mutatós, de különleges ízzel is rendelkezik. Ezzel szemben az orgona illatos, de a hazai bokrok virága sajnos keserű. Így az orgonát torta tetejére szórni nem érdemes, és szörpkészítéshez sem ideális.

Amit érdemes kipróbálni

A citrusos, virágos illatot és aromát azonban nem kell teljesen elengednünk, hiszen létezik egy olyan felhasználási módja, amiben csupán a virág illatát használjuk, keserűségét nem. Édes ízek nélkül nehéz elképzelni az életet, ha pedig valami nemcsak édes, hanem illatos is, azt gyorsan a szívünkbe zárjuk. Az orgonavirágos kristálycukor megőrzi a virág jellegzetes illatát, de mivel magát a virágot nem esszük meg, a keserű ízétől megmenekülünk.

Hogyan készül?

Az orgonavirágot megrázzuk, hogy ne maradjon benne kis bogárka, majd az apró virágokat leszedjük – körülbelül egy maréknyira lesz szükség. Egy kiló kristálycukorral elkeverjük, majd egy üvegbe töltjük. Sötét, hűvös helyen két napig pihentetjük, egyszer-egyszer megrázogatva. Végül kiöntjük, a virágokat kiszedjük a cukorból. Ha a cukor kissé nedves lett, kiöntve egy nap alatt megszárítjuk, majd visszatöltjük az üvegbe. Az üveget zárva tartjuk, így a cukor sokáig megőrzi virágos illatát.

Az orgona illatú cukor nagyon finom ízt ad a limonádénak és a teának, de akár a kávénkat is különlegessé tehetjük vele. Ha Ön is szívesen kísérletezne, de a főzés sok időt elvesz, rendeljen házhoz finom fogásokat az Interfoodtól! Interfood – velünk az egész család jóllakik!

 

Ez is érdekelheti

Rooibos tea

Ki szereti a különleges teákat? A tea minden évszakban jólesik, hiszen mindig jól jön egy kis felfrissülés és kellemes átmelegedés. Ma már sokféle tea kapható hazánkban is, a bevásárlóközpontok tele vannak a különlegesebbnél különlegesebb teafajtákkal. A rooibos tea igen népszerű lett az elmúlt évtizedekben, mert egyedi ízvilága mellett számos jótékony hatással bír. Ízesített formában a…