Blog

Szűrők

Éljen a marhahús!

A szarvasmarha húsa igen értékes tápanyagokat tartalmaz, ezért akinek fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend, annak érdemes fontolóra vennie rendszeresen fogyasztását. A magyar gasztronómiában a szarvasmarha húsa leginkább pörköltként vagy egyéb szaftos húsként szokott megjelenni, de számtalan más étel is készülhet belőle. Az Interfood legújabb cikke ezúttal a szarvasmarhát és annak húsát vizsgálja meg közelebbről.

Érdekességek a szarvasmarhákról

A szarvasmarhák igen különleges állatok, melyek 320 fokos szögben látnak, de gyenge látásélességgel. Színlátásuk dikromatikus, ennek következtében a piros színt nem érzékelik. Szaglásuk és hallásuk ellenben kiváló, jobb, mint az emberé. A szarvasmarhák nyelv alatti nyálmirigyei napi 50-75 liter nyálat termelnek, és a kérődzés miatt egyetlen napon több mint negyvenezerszer mozdítják meg állkapcsukat.

Az értékes marhahús

A marhahús legnagyobb rajongói az Amerikai Egyesült Államok polgárai, akik évente átlagosan 25 kiló marhahúst esznek meg fejenként. Ezzel a csirkehús után a marhahús a második legnépszerűbb hús az USA-ban. A világ legnagyobb marhahústermelő országai az Egyesült Államok és Brazília, utóbbiban több szarvasmarha él, mint ahány ember. A marhahús legnépszerűbb felhasználási módja a darált hús, mely az összes marhahús felhasználás 40%-át teszi ki. A marhahús fehérjében kifejezetten gazdag, nagy az energiatartalma és segít az izomépítésben – nagyszerű választás sportolóknak, gyerekeknek és mindenkinek, aki aktív életet él. Ezenkívül számos alapvető tápanyagot is tartalmaz: cinket, B6- és B12-vitamint, szelént, a vasat, niacint, foszfort, kolint és riboflavint.

Marhahúsból készült ételek kínálatunkban

Vadas marha szinte minden héten szerepel az Interfood étlapján, de igen népszerű a Karcsúsító ételeink között szereplő Baconnal tűzdelt marhasült brokkolival is. Az Erőleves is marhahússal készül konyhánkon, a Tiroli marharagu és a Vörösboros marhapörkölt pedig sokak kedvence.

Ha Ön is szereti a marhahúst, de nincs ideje elkészíteni, vagy csak nehezen indul az új esztendő, bízza a főzést ránk! Az Interfood 2023-ban is megfizethető árakkal, változatos ételkínálattal, és finom ízekkel várja kedves megrendelőit!

Ez is érdekelheti

Házi édesfűszer-keverék

Nincs jobb a hideg téli estéken egy illatos forralt bornál, egy fűszeres puncsnál vagy éppen egy finom, aromás mézes teánál. Ám otthon készíteni forralt bort nem is olyan könnyű feladat, hiszen a kész fűszerkeverékek gyakran olyan összetevőket is tartalmaznak, amik nem nevezhetőek egészségesnek. Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne, ha kéznél lenne egy csupa…