Blog

Szűrők

Friss fűszernövényt mindenkinek II.

A frissen szedett gyógy- és fűszernövények illata, aromája és hatása utolérhetetlen. Akinek fontos, hogy igazán egészséges és ízletes ételt tudjon főzni családja számára, annak érdemes időnként elővennie ezeket. Előző blogcikkünkből már kiderült, hogyan lehet mentát, citromfüvet, kaprot és petrezselymet nevelni egy kicsinyke teraszon vagy erkélyen – nem kell hozzá más, csak némi információ az adott növény jellegzetességeiről és igényeiről. Most pedig folytatjuk a sort, és bemutatjuk a rozmaringot, az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Ezek az illatos és aromás fűszerek ugyanis szintén nem igényelnek nagy helyet vagy komoly kertészeti szaktudást.

Rozmaring

Rozmaringos újburgonya, vadhúsok, pecsenyék, krémlevesek – csak hogy néhány felhasználási módot említsünk a számtalan közül. A rozmaring kifejezetten nagyra növő fűszernövény, ezért egy méretes cserepet célszerű számára választani. Az enyhébb téli fagyokat túléli, de kedveli a meleget és a napfényt. Talajban nem válogat, a szárazságot jól tűri.

Oregánó

Pizza, bolognai szósz, grillezett zöldségek és húsok elképzelhetetlenek nélküle. Az oregánó is szeret magasra nőni, ezért időről időre gondosan vissza kell metszeni. Évelő növény, szereti a napsütést és a meleget, de a téli fagyokat is túléli. Rendszeres öntözést igényel, bármilyen talajon megél.

Bazsalikom

A bazsalikom kiváló hozzávalója a friss nyári és tavaszi salátáknak, a paradicsomos ételeknek és a tésztás fogásoknak. Erőteljes, jellegzetes, aromás íze karakteressé varázsol bármilyen ételt. A bazsalikom a leginkább melegigényes fűszernövény, kifejezetten szereti a tűző napot. Egynyári növény, mely hajlamos magasra nőni, ezért érdemes 40 centiméteresre visszametszeni. Vízigényes, kedveli a lazább talajt. Egyáltalán nem tolerálja a hideget, a legkisebb fagy is tönkreteszi.

Kakukkfű

A frissen szedett kakukkfűből elegendő néhány kis levél, és máris intenzív, fűszeres ízt kapnak a bepácolt húsok, grillzöldségek. A kakukkfű alacsony termetű cserje, ezért tökéletes választás a balkonra. Nagy a fény- és hőigénye, a téli fagyok megviselik. Az idősebb tövek már jobban tűrik a szárazságot, de a fiatalabb példányok kifejezetten vízigényesek.

 

Kedvet kapott egy finom, friss fűszerekkel elkészített sült húshoz vagy éppen egy lágy és krémes leveshez, amit zöldfűszerek tesznek gazdaggá? Ha épp nincs ideje a főzésre, válassza az ebéd házhoz rendelését, az Interfoodra mindig számíthat. Gazdag és folyton megújuló ételkínálattal várjuk kedves megrendelőinket!

Ez is érdekelheti

Mert segíteni jó

A sikerrel felelősség is jár, és szerencsére elmondhatjuk, hogy az Interfood egy sikeres vállalkozás, hiszen megrendelőink száma hétről hétre növekszik, mi pedig minden áldott nap azon dolgozunk, hogy minél jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleinknek. Ám növekedés közben sem feledkezünk meg arról, honnan indultunk. Az Interfood azt tekinti küldetésének, hogy segítsen időt spórolni mai rohanó világunkban…