Blog

Szűrők
wellington bélszín

Dubarry, Esterházy, Jókai – mindenki egy helyen

Avagy a nagy leleplezés! Önnek is bosszúságot okoz, amikor egy étteremben a tulajdonneveket látva hirtelen teljesen összezavarodik, mert mindegyik ismerősnek tűnik, de hirtelenjében nem tudja, milyen elkészítési módot takarnak? Jó lenne tudni, akkor nem kellene a pincértől tudakolni a részleteket. Az Interfood most is a segítségére siet, oszlassuk el a homályt együtt, ismerje meg, mit rejt a sok híres név, hogy ne kerüljön legközelebb kellemetlen helyzetbe, amikor az étlapot tanulmányozza!

Orly-módra: ha Orly-módra készül egy étel, akkor sörrel kevert sűrű, lisztes tésztába mártott, majd olajban kisütött ételről beszélünk. Lehet az húsféle vagy zöldség, a közös pont a sörös tészta. Köretként rendelhetünk mellé bármit – rizst, burgonyát, amit éppen kívánunk.

Jókai: Jókai bableves, ez a teljes elnevezés. Jellegzetessége, hogy fejtett tarkababból készül, ami kicsit nagyobb szemű, és kötelező eleme a házi csipetke, valamint a levesbe főtt füstölt csülök, attól lesz igazán ízletes! Paprikás rántással sűrítik, és tejföllel tálalják, friss kenyérrel az igazi. Utána már csak egy finom desszert kell, és kész is a teljes értékű ebéd.

Stefánia: a Stefánia szelet egy vagdalt hús, amit keményre főzött tojással töltenek, és szép vékony szeletekre vágva szervíroznak. Köretként burgonyát vagy főzelékeket szokás kínálni hozzá.

Wellington: a Wellington esetében a hús eredetileg bélszín, melyet gombapéppel megkent leveles tésztába csavarnak, majd Madeira-mártással szervíroznak. Nagyon ízletes étel, a bélszín csodálatosan megpuhul, a tészta pedig szép levegősre sül.

Dubarry: a Dubarry szelet alapja egy elősütött hússzelet, melyre karfiolt helyeznek, és Gratin-mártással meglocsolva, sajttal megszórva sütik össze. Nagyon laktató étel, rizzsel a legjobb fogyasztani!

Batthyány: ez egy különleges rizskészítési mód, mely során a hagymával együtt pirítják meg a rizst, majd öntik fel erőlevessel és főzik puhára. Ettől a rizs íze különleges lesz, kiváló köret bármilyen hús mellé.

Esterházy: vékony szeletekre (julienre) vágott párolt zöldségeket szervíroznak, vadas mártással és hússal. Gazdag főétel, nagyon laktató.

Richelieu: roston sült gombából, töltött paradicsomból és párolt salátából álló köret újburgonyával kiegészítve. A legjobb egy finom hússzelet mellé kérni, úgy lesz igazán izgalmas az ebédünk.

Sztroganov: a csíkokra vágott bélszínt gyöngyhagymával együtt pirítják vajon, majd megfűszerezik, és tejszínnel összeforralják. El sem lehetne képzelni ennél jobb kombinációt. Leginkább rizzsel ajánlják fogyasztását.

Károlyi: savanyú káposzta darált hússal, sonkával és szalonnával összefőzve. Az eredmény egy szaftos egytálétel, ami után garantáltan nem marad senki éhes.

Reméljük, sikerült segítenünk eligazodni a bőséges kínálatban, és kedvet kapott Ön is valamennyi megkóstolására. Ha túl időigényesnek tűnnek, ne aggódjon, nincs más dolga, mint felkeresni az Interfood honlapját és megrendelni kedvenceit.

Ez is érdekelheti

Francia konyhaművészet

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…