Blog

Szűrők
Irány a szabadba!

Irány a szabadba!

Sokan talán bele se gondolnak, hogy a kirándulás és a természetjárás viszonylag új keletű hobbi. Ennek részben az az oka, hogy a régi korok emberének nem kellett „kimennie” a természetbe, hiszen sokkal közelebb élt hozzá, részben az, hogy a szélesebb néprétegek számára a szabadidő, mint olyan viszonylag új „találmány”, és csak az elmúlt nagyjából száz évben nyílt lehetősége az átlagembernek is arra, hogy olyasmire fordítson időt, ami feltölti, ami kikapcsolódást jelent számára.

Sokféle utazás létezik, van, aki csak a közeli erdőbe vágyik egy kis sétára és pihenésre, van, aki messzi, egzotikus vidékeket szeretne felfedezni, mások pedig lelki békéjük megtalálásért zarándokolnak hosszú kilométereket. A közös pont mindig a természet csodálatos erejének és szépségeinek felfedezése. Kutatások bizonyítják, hogy már az őskorban is léteztek „gyógyító erejű helyek”, ahová elzarándokoltak az emberek. Stonehenge mellett például felfedezték egy negyven év körüli férfi maradványait, akinek feltehetően örökletes betegségből maradt lábsérülése volt, és a gyógyulásért zarándokolt Közép-Európából egészen a Stonehenge-ig, körülbelül kétezer kilométert megtéve.
Az ókorra az utazások célja és módja bővült, a fő úti cél Egyiptom és Mezopotámia lett, ahová már szervezett utazással indulhattak a vagyonos emberek. A Perzsa Királyi Utat Kr.e. az ötödik században építette meg Dareiosz király, a két végpontja pedig Perszepolisz és Szardeisz volt, azaz a mai Iránt és Törökországot kötötte össze. Pihenőállomásokkal, kipihent lovakkal váltva az elfáradtakat mintegy hét nap alatt lehetett megtenni az utat. Az ókori klasszikus kultúra beköszöntével az utazások módja és minősége is megváltozott, virágzott a „sportturizmus” az olimpiai játékokra, és a delphoi jósda is állandó forgalommal büszkélkedhetett. Mára már utazási irodák óriási választéka segít nekünk megtalálni a megfelelő úti célt és utazási módot, csak győzzük idővel és pénzzel.

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy nem kívánkozott messzi tájakra, és a nagy utazások okozta stresszt is ijesztőnek találta, csak egy kis csöndre vágyott. A kellemes tavaszi idő megérkezett, most van a legjobb lehetőség arra, hogy kimozduljunk és élvezzük a napfényt, a friss levegőt! Hogy ezekben a pihentető órákban se kelljen éheznie, válassza az Interfoodot, és az ebédje is meg lesz oldva, hiszen jól záródó ételes dobozainkat bárhová magával viheti! Válogasson kedvére étlapunkról, garantáltan nem fog csalódni!

Ez is érdekelheti

levendula

A természet ajándéka a nyugtató levendula

Sokak kedvenc gyógynövénye, mások a nyugodt éjszaka reményét látják a belőle főzött gyógyteában, vannak, akiknek a levendula illata az egyik legkedvesebb, és még sorolhatnánk, mi mindenért lehet imádni a levendulát. Az Interfood ezen a héten az illatos levendulamezőkre hívja kedves olvasóit, és igyekszik ezúttal is sok-sok érdekességet felkutatni! Tartson velünk, emeljük együtt kalapunkat a legfinomabb…