Blog

Szűrők
csokis-marlenka

Csokis marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka!

Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet, az örmény eredetű Gevorg Avetisyan ugyanis legendát alkotott szinte a semmiből, egy családi örökség felhasználásával. Egy egyszerű családi receptből indult az egész, mára pedig Európa szerte ismert sütemény vált belőle. Elmondása alapján a Csehországban élő Avetisyannak egyszer csak hiányozni kezdtek a gyermekkori ízek, és megkérte nővérét, hogy készítse el neki azt a desszertet, amit az édesanyjuk csinált gyermekkorukban. A süteményből jutott a szomszédoknak is, akiknek nagyon ízlett, és hirtelen annyi megrendelést kapott a család, amit már nem bírtak teljesíteni. Előbb egy kis üzletben kezdték el gyártani a desszertkülönlegességet, majd gyorsan túlnőttek rajta, így meg tudták alapítani a csehországi gyárat, ahol elkezdték gyártani az eredeti és klasszikus Marlenkát. Az édesség a család nőtagjairól kapta a Marlenka nevet.
Az eredeti Marlenka mézes tésztából készül, melyet különleges karamellás krémmel vonnak be, öt réteget helyeznek egymásra, végül megszórják aprított dióval, és csokoládécsíkokkal díszítik. A készítés során kizárólag Csehországból származó, ellenőrzött minőségű alapanyagokat használnak, nem alkalmaznak semmilyen ízfokozót vagy színezőanyagot. Sőt, még tartósítószert sem, a dobozban árusított Marlenka a fóliában található védőgáznak köszönhetően áll el, csak természetes gázokkal van tartósítva. Európa minden országában kapható, vannak különféle változatai, mint például a kakaós Marlenka vagy a Marlenka golyók.

Az alapító Gevorg Avetisyan szerint, aki otthon próbálja elkészíteni a süteményt, annak sok mindenre kell figyelnie, sok időt kell rászánnia, ezért szerinte nem éri meg nekifogni. Az Interfood azonban vállalkozott erre a nemes feladatra, és elkészítette Önnek a saját Marlenkáját kakaós változatban. Eddig még minden ügyfelünk elégedett volt vele. Ha Ön is szeretné megkóstolni, ebédje mellé rendelje meg tőlünk a mi változatunkat, futárunk házhoz szállítja, Ön pedig eldöntheti, hogy sikerült-e az eredeti klasszikus nyomába érnünk!

Ez is érdekelheti

tojások

Amit a tojásról tudni érdemes

A tojás az alapvető élelmiszereink egyike. Azt régóta tudjuk, hogy rendkívül magas a fehérjetartalma, és emiatt nagyon egészséges, rendszeres fogyasztása ajánlott – ez utóbbi nem nehéz feladat, hiszen minden második étel hozzávalói között ott szerepel a tojás, és hazánkban is népszerűek a tojásételek. Ennek ellenére érhetnek még bennünket meglepetések a tojással kapcsolatban, ezeket gyűjtötte össze…