Blog

Szűrők

Kakukkfüves tőkehalfilé vegyes, kevert salátával

Talán senkit sem lep meg az a nemrégiben közzétett adat, miszerint hazánkban az egy főre jutó halfogyasztás átlagosan évi 3,8 kg. Halszerető nemzet vagyunk, a bajaiak pedig egyenesen halimádók, hiszen ott az évi egy főre jutó halmennyiség 32 kg, ami még európai viszonylatban is kiemelkedőnek számít.

Minden nemzet étkezési szokásait befolyásolja az életmód folyamatos változása, így a magyarokét is. Régebben népszerű szabadidős tevékenység volt a horgászat, a család férfi tagjai gyakran vonultak el egy folyóhoz vagy tóhoz egész napos kikapcsolódásra, csendesen elmerengve és megpihenve, majd a kifogott halat büszkén vitték haza, amiből kiadós vasárnapi ebéd készülhetett. Manapság kevesebben járnak el horgászni, a halat általában nem magunk fogjuk, hanem bevásárlóközpontokban vesszük meg fagyasztott állapotban.
Az igazán tudatos vásárlók odafigyelnek arra, hogy milyen fajta halat vásárolnak meg és fogyasztanak el. Komoly gondot okoz napjainkban a túlhalászás, ami veszélybe és a kihalás szélére sodor bizonyos halfajokat. Világméretű probléma ez, egyes nemzetek folyamatos harcban állnak tengereik és halaik védelméért. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy az átlagember nem sokat tehet az ügyben, főleg egy tengerrel nem rendelkező országban, ám ez nem így van. Érdemes megnézni a csomagoláson lévő címkét és megbizonyosodni arról, hogy a megvásárolni kívánt hal nem tartozik-e a veszélyeztetett kategóriába. Ha veszélyeztetett, akkor ne vásároljuk meg, keressünk olyan fagyasztott halat, amelyet nem fenyeget a túlhalászás. Manapság mindenki zsebében lapul egy okostelefon, az internet segítségével pillanatok alatt kideríthetjük, mivel állunk szemben. Minden egyes jócselekedet és minden vásárló tudatossága számít!

Az Interfood ételfutár jó minőségű fekete tőkehalat kínál Önöknek paleo menüjében. A fekete tőkehal íze jellegzetes, húsa tömör, sötét színű, elkészítés után világosodik ki. Magas a kalciumtartalma, de tartalmaz jódot, B2 vitamint és foszfort is, így segít, hogy szervezetünk egészséges és friss maradjon. Az Interfood ételfutár szakácsa kakukkfűvel és egy leheletnyi sóval készíti el Önöknek, megőrizve a hal igazi aromáját. Mellé friss tavaszi salátát kínálunk, így fogyni kívánó megrendelőinknek is tökéletes ebédet tudunk ajánlani. Salátánkat ízletes jégsalátából, paradicsomból, uborkából készítjük, és persze nem feledkezünk meg a halhoz és a salátához kiválóan illő citromról sem – egy gerezd citromot csomagolunk a fogás mellé, amellyel még ízletesebbé tehetik az Interfood ételfutártól házhoz rendelt ebédjüket.

Ez is érdekelheti

Szentjánoskenyér, egy ismeretlen alapanyag

A szentjánoskenyér a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen, noha számos ételünk fontos összetevője. Alapanyagként ritkán találkozunk vele, leginkább csak a kisgyermekek hozzátáplálása során, amikor sűrítőanyagként alkalmazzuk a kicsik ételeihez. Ennek ellenére érdemes róla szót ejtenünk, hiszen számos egészségügyi probléma esetén lehet hasznunkra, és a belőle késztett szentjánoskenyér-liszt is jó szolgálatot tesz, ha közelebbről megismerjük. Az…