Blog

Szűrők

Zöldborsóleves

Mindenki ismeri Borsószem hercegkisasszony történetét, akit úgy tettek próbára, hogy egy borsószemet csempésztek a matraca alá, hogy kiderüljön, valóban előkelő vér csörgedezik-e az ereiben. Ha ezt az apró göröngyöt nem veszi észre, és nyugodtan alszik, királyi családba ugyan be nem házasodhatott volna. Ő azonban egész éjjel csak hánykolódott, forgolódott, így bizonyítva, hogy méltó párja egy királyfinak.

A másik dolog, ami mindenkinek eszébe jut a borsóról, az a „falra hányt borsó” kifejezés, amit olyankor használunk, ha valakinek hiába magyarázunk valamit, semmilyen hatással nem lesz rá, lepereg róla, mint kacsáról az esővíz.
A harmadik pedig a zöldborsóleves, ami egyes felmérések szerint a tíz legkedveltebb magyar étel egyike. Nem véletlenül. Egyébként is leveses nemzet vagyunk, talán sehol máshol a világon nem esznek annyi levest az emberek, mint hazánkban, de ezek között is akadnak kedvencek, mint a bableves, a lencseleves vagy a zöldborsóleves. Természetes, hogy az Interfood kínálatából sem hiányozhat, futáraink pedig bárhová elszállítják a jó minőségű, ízletes, mégis olcsó fogást, amelynek többféle verziója is ismert hazánkban.
Ahány ház, annyi borsóleves. Sokféleképpen elkészthető és variálható étel ez, amihez nem is kell igazi recept, amolyan „érzésre” könnyen elkészíthető. Ami biztos: kell hozzá borsó és répa. Van, aki petrezselyemgyökeret vagy éppen petrezselyemzöldet tesz bele, van, aki apróra kockázott krumplit, van, aki tésztafélékkel gazdagítja, apró galuskákat vagy csipetkét szór bele, de találkozhatunk olyannal is, aki levestésztával főzi be levesét. Lehet vegetával készíteni, húslevesből maradt alapléből, de lehet egyszerűen sós vízben főzni és paprikás rántással sűríteni, így megőrizve a borsó és a répa édeskés ízét. Egy szó mint száz, rengetegféleképpen el lehet készíteni, elrontani szinte lehetetlen. Lelkes, de bátortalan főzni vágyóknak jó szívvel ajánljuk, akik biztosra akarnak menni.
A téli szürkeségnek hamarosan vége, közeleg az életteli és friss tavasz, amikor a zsenge borsó is elérhető lesz a piacokon.

Most azonban még hűvösek a napok, elkél a heti menüben egy-egy finom és tartalmas leves. Fussa át étlapunkat és keresse a házias ízű, friss és ízletes, méltán népszerű borsólevesünket! Az Interfood ételfutár hétről hétre igyekszik változatos menüt összeállítani, amelyben az ilyen klasszikus magyar ételek is helyet kapnak. Ha a házhozszállítást választja, mindössze annyi a dolga, hogy megmelegíti, és máris ott gőzölög az asztalon az ínycsiklandó fogás.

Ez is érdekelheti

Ki kér egy cantuccinit?

Elsőre a legtöbb embernek ötlete sincs, miről van szó, de a kérdezőnek is fel van adva a lecke, hiszen nem is olyan egyszerű kiejteni ezt a furcsa szót. Az olaszul jól beszélők előnyben vannak, az Itáliában élők pedig már biztosan mosolyognak, hiszen ez az ő szeretett kekszféleségük, ami a külföldiek számára olykor igen nagy meglepetést…