Blog

Szűrők

Tippek cukor helyett

Ha éhesek vagyunk, ha rossz a kedvünk, ha gyorsan kellene egy energialöket, ha nincs időnk rendesen enni, vagy ha extrém stressz ér bennünket – azonnal cukros ételekért kiált a testünk. A cukortól való függés sokakat érint, és számos népbetegség következik belőle. Az édes íz okozta élményt elengedni szinte lehetetlen, így egyéb lehetőség után kell néznünk. Ha csökkenteni szeretnénk a cukorbevitelt, számos alternatív édesítőszert használhatunk ételeink és italaink édesítésére – mutatjuk őket, tartson az Interfooddal!

Stevia

A Stevia rebaudiana növény leveleiből készült természetes édesítőszer a stevia. A stevia alacsony kalóriatartalmú édesítő, nagy előnye, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. Alkalmas főzéshez és sütéshez egyaránt.

Eritrit

Az eritrit egy cukoralkohol, ami majdnem olyan édes, mint a hagyományos cukor, ám csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a vércukorszintet. Alacsony kalória- és nulla szénhidráttartalmú édesítőszer, amelyet általában cukorhelyettesítőként használnak cukormentes és alacsony szénhidráttartalmú termékek előállítása során.

Xilitol

A xilitol egy olyan cukoralkohol, amely édes, mint a cukor, de jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos cukornak, vagyis kisebb hatással van a vércukorszintre. Számos cukorbetegeknek készített étel alkotóeleme.

Méz

A méz a legjobb és hazánkban a legkönnyebben beszerezhető természetes édesítőszer. A méznek több fajtája van, nagy előnye, hogy antioxidánsokat és egyéb, az emberi szervezet számára hasznos tápanyagokat tartalmaz. Ha tehetjük, kóstoljunk meg többféle mézet, hiszen mind-mind különleges, egyedi ízzel bír.

Juharszirup

A juharfák nedvéből készült természetes édesítőszer a juharszirup, ami kicsit kevésbé édes, mint a cukor, de szintén tartalmaz antioxidánsokat és egyéb jól hasznosuló tápanyagokat. Ma már a szupermarketek polcain mi is megtalálhatjuk, nem kell érte Kanadáig mennünk.

A mértékletesség fontos

Fontos megjegyezni, hogy az alternatív édesítőszerek kisebb mértékben ugyan, de szintén hatással lehetnek a vércukorszintre, ezért mértékkel kell ezeket fogyasztani. Ezenkívül egyes emberek egyéni érzékenységet mutathatnak bizonyos alternatív édesítőszerekre, ezért fontos odafigyelni arra, kinek hogyan reagál rájuk a szervezete.

Az Interfood fontos küldetésének tekinti, hogy mindenki megtalálja nálunk a számára legmegfelelőbb ételt, ezért édes, de cukormentes fogásokat is lehet tőlünk rendelni. Zero-Paleo és Karcsúsító fogásaink 100%-ban cukormentesek, kóstolja meg őket Ön is!

Ez is érdekelheti

chia-mag

Mi a helyzet a chiamaggal?

Mióta mindenki számára elérhetővé vált az internet, és bárki vezethet blogot, posztolhat szabadon, szinten minden évben felbukkan egy-egy új szuperfood, amiből rövid idő alatt a bloggerek segítségével olyan nagy divat lesz, hogy minden sztár ezt ajánlja, áradoznak róla, és kis időn belül minden földi halandó meg akarja kóstolni. A tavalyi év nyertese az azték zsálya…