Blog

Szűrők

Tippek cukor helyett

Ha éhesek vagyunk, ha rossz a kedvünk, ha gyorsan kellene egy energialöket, ha nincs időnk rendesen enni, vagy ha extrém stressz ér bennünket – azonnal cukros ételekért kiált a testünk. A cukortól való függés sokakat érint, és számos népbetegség következik belőle. Az édes íz okozta élményt elengedni szinte lehetetlen, így egyéb lehetőség után kell néznünk. Ha csökkenteni szeretnénk a cukorbevitelt, számos alternatív édesítőszert használhatunk ételeink és italaink édesítésére – mutatjuk őket, tartson az Interfooddal!

Stevia

A Stevia rebaudiana növény leveleiből készült természetes édesítőszer a stevia. A stevia alacsony kalóriatartalmú édesítő, nagy előnye, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. Alkalmas főzéshez és sütéshez egyaránt.

Eritrit

Az eritrit egy cukoralkohol, ami majdnem olyan édes, mint a hagyományos cukor, ám csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a vércukorszintet. Alacsony kalória- és nulla szénhidráttartalmú édesítőszer, amelyet általában cukorhelyettesítőként használnak cukormentes és alacsony szénhidráttartalmú termékek előállítása során.

Xilitol

A xilitol egy olyan cukoralkohol, amely édes, mint a cukor, de jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos cukornak, vagyis kisebb hatással van a vércukorszintre. Számos cukorbetegeknek készített étel alkotóeleme.

Méz

A méz a legjobb és hazánkban a legkönnyebben beszerezhető természetes édesítőszer. A méznek több fajtája van, nagy előnye, hogy antioxidánsokat és egyéb, az emberi szervezet számára hasznos tápanyagokat tartalmaz. Ha tehetjük, kóstoljunk meg többféle mézet, hiszen mind-mind különleges, egyedi ízzel bír.

Juharszirup

A juharfák nedvéből készült természetes édesítőszer a juharszirup, ami kicsit kevésbé édes, mint a cukor, de szintén tartalmaz antioxidánsokat és egyéb jól hasznosuló tápanyagokat. Ma már a szupermarketek polcain mi is megtalálhatjuk, nem kell érte Kanadáig mennünk.

A mértékletesség fontos

Fontos megjegyezni, hogy az alternatív édesítőszerek kisebb mértékben ugyan, de szintén hatással lehetnek a vércukorszintre, ezért mértékkel kell ezeket fogyasztani. Ezenkívül egyes emberek egyéni érzékenységet mutathatnak bizonyos alternatív édesítőszerekre, ezért fontos odafigyelni arra, kinek hogyan reagál rájuk a szervezete.

Az Interfood fontos küldetésének tekinti, hogy mindenki megtalálja nálunk a számára legmegfelelőbb ételt, ezért édes, de cukormentes fogásokat is lehet tőlünk rendelni. Zero-Paleo és Karcsúsító fogásaink 100%-ban cukormentesek, kóstolja meg őket Ön is!

Ez is érdekelheti

Meleg étel minden nap

Amikor igazán éhesek vagyunk, szinte mindenki fejében gőzölgő, meleg étellel megpakolt tányér képe jelenik meg. Hiába határozzuk el, hogy most néhány napig nem fogunk főzni, mert egyszerűen nincs rá idő, egy-két nap után mégis fakanalat ragadunk, vagy rendelünk valami finomat, mert annyira kívánja testünk a főtt ételt. Ugye ismerős helyzetek? Kortól, nemtől, származási helytől függetlenül…