Blog

Szűrők
szezammagos-currys-csirke

Szezámmagos cukkinis csirkecurry

Mint minden másban, a gasztronómiában is vannak divathullámok, trendek, melyek folyamatosan meghatározzák azt, hogy mit gondol aktuálisan az ember az étkezésről, milyen ételeket preferál, és miket fogyaszt kevésbé. Ilyen például az indiai ételek térhódítása Európában és hazánkban is. Az angolszász világban, főleg Angliában, mivel India brit gyarmat volt, már régóta ismertek az indiai ízek, hozzánk azonban csak a 90-es években jutottak el. Azóta viszont tagadhatatlanul jelen vannak az éttermekben és a korral lépést tartó magyar háziasszonyok repertoárjában. Talán minden jellegzetes indiai étel közül a legismertebb a curry, amit mára szinte mindenki ismer, de kevesen tudják honnan is ered az elnevezés. Nézzük mit is jelent a curry pontosan!

A curry szót az angolok találták fel, ezzel illetik az Indiában használatos erős fűszerek keverékét, melyekkel az indiaiak jellegzetes ízt kölcsönöznek ételeiknek. Meglepő lehet, hogy amit mi currynek nevezünk, az Indiában nem egy létező kifejezés. A brit gyarmatokon élő emberek megismerték és megszerették az indiai konyha ízvilágát, ezért hazatelepülve próbálták ugyanazt az ízt belevarázsolni ételeikbe. Mivel Indiában egy-egy ételhez hét-nyolc féle frissen őrölt fűszert is használnak, nem volt könnyű dolguk azoknak, akik utánozni próbálták az ottani ízeket. Ezért szárított fűszerkeverékeket alkottak – ezt nevezték el currynek. Összetételük változó lehet, többnyire található benne római kömény, csilipaprika, kurkuma és görögszéna mag.
Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy otthon nekilásson egy kis curry készítésének, ma már nem lesz nehéz dolga. A legtöbb bevásárlóközpontban zacskós formában hozzájuthatunk a curryporhoz, így nem kell saját magunknak összeválogatni a megfelelő fűszereket, elegendő csupán a pici olajon megpirított húsra szórnunk a port, felönteni egy kis vízzel és máris elkészült a currys fogásunk.

Az Interfood ételfutár kedveli a változatos, egzotikus ízeket, gyakran használja más nemzetek konyháinak specialitásait. Menüink összeállításakor figyelünk a speciális étrendet követő megrendelőink igényeire – nálunk a paleo menüben is található currys fogás. Currys főfogásunkban a szaftos currys húshoz cukkinit és szezámmagot adunk, ezzel teljes mértékben megfelelünk a paleo diéta szigorú szabályainak. Ha valami újra, izgalmasra vágyik, ne habozzon, rendelje meg tőlünk holnapi ebédjét, az Interfood ételfutár pedig házhoz szállítja Önnek, gyorsan, megbízhatóan!

Ez is érdekelheti

kilugozva

Kilúgozva

Alacsony az energiaszintje? Plusz kilókkal küzd, nehéz az emésztése, betegségektől szenved? Elsavasodott szervezete! Lúgosítson! Robert Young A pH csoda című könyve rövid időn belül világszerte bestseller lett. A szerző azt ígéri az olvasónak, hogy testét egyszerű csodaszerekkel megtisztíthatja, betegségeiből kigyógyulhat, és még le is fogyhat, csupán annyit kell tennie, hogy lúgosítja szervezetét. Olyan ételeket és…