Blog

Szűrők
piknikre fel

Piknikre fel!

Itt a nyár, irány a szabad tér, a friss levegő, a napsütés! Töltsük fel a testünket D-vitaminnal, a lelkünket pedig pozitív energiákkal, élvezzük a jó időt és az ezzel együtt járó jó dolgokat. Az egyik jó dolog, amit biztosan elhozott nekünk a jó idő, az a szabadban étkezés. Végre kiülhetünk a teraszra elkölteni az ebédünket, vagy leülhetünk az udvarban, egy erdőben, a mezőn, egy ligetben, és piknikezhetünk szeretteinkkel, barátainkkal. Egy újabb lehetőség arra, hogy beszélgessünk egy jót, és odafigyeljünk egymásra.

A piknikezés igazi romantikus program, de nem csak szerelmeseknek ajánljuk, hanem barátoknak és családoknak is. Aki szeret a szabad levegőn lenni, aki szereti a kevés szervezést igénylő ebédeket, annak kötelező nyári program a piknikezés. Az Interfood ételfutár szeretne segíteni olvasóinak, hogy tökéletesre sikerüljön a közös program. Lássuk, mire kell odafigyelni, ha fűben ülve szeretnénk megebédelni.
Az első és legfontosabb, hogy engedjük el az egyébként megszokott étkezési szokásainkat. Ez nem az az alkalom, amikor három fogással kell készülnünk, és nem is az, ahol szép ruhába felöltözve tökéletes terítéken kell felszolgálnunk a nagy műgonddal elkészített különleges ételeket. A piknikezésnél a legfontosabb a rugalmasság és a lazaság. Engedje el magát, most nem kell mindenkinek megfelelnie, egyetlen cél van, hogy együtt legyen szeretteivel, és közben tudjanak valamit csipegetni.
A piknikezéshez szükség lesz egy vastagabb plédre és hűtőtáskára. A hűtőtáska fontos, hiszen a nyári melegben gyorsan felmelegszik az étel, és könnyen megromolhat, valamint a felmelegedett ital is kellemetlen lehet. Ha nincs kéznél hűtőtáska, az sem tragédia, ám ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy ne könnyen romló étellel készüljünk, és lehetőleg amint megtaláltuk a tökéletes helyszínt, lássunk is hozzá az ételek és italok elfogyasztásához. Kelleni fognak még műanyag tároló edények, amelyek jól zárnak, ezekbe tudjuk tenni az előkészített ételeket. A papírtányérok, papírpoharak és papírszalvéták szintén jó szolgálatot fognak tenni. Ha több időt tervezünk a szabadban tölteni, érdemes készülni kis helyet foglaló társasjátékokkal. Ha pedig mobiltelefonfüggő a családunk, akár azt is megbeszélhetjük velük, hogy mindenki otthon hagyja az okostelefonját – így végre lesz időnk egymással foglalkozni.

Az, hogy milyen étellel készülünk, teljesen szabadon választható. Megtisztított és felszeletelt gyümölcsök, zöldségek, magvak, sütemények, sós ropogtatni valók, szendvicsek, saláták vagy egy egyszerű egytálétel, ami hidegen is fogyasztható. Bármi jó lehet, amit szeretünk, és amihez kedvünk van. Ha pedig még ennyit sem szeretnénk készülődéssel tölteni, remek megoldás lehet az ebéd házhozszállítás az Interfood ételfutártól. Mi elkészítjük ebédjét, és elvisszük Önnek, készre csomagolva, már csak ki kell vinnie a szabadba elfogyasztani!

Ez is érdekelheti

Tévedhet-e Garfield?

A világ egyik legjobb étele tényleg a lasagne lenne? Nos, vizsgáljuk meg közelebbről, szigorúan a tények talapzatán állva (khm… amennyire ez egyáltalán lehetséges egy olyan étellel kapcsolatban, amelyet legendák öveznek, és múltja a történelem homályába vész) ezt az Itáliából importált tésztás fogást! A lasagne alapja a jó tészta. Tésztás ételként akár rossz híre is lehetne,…