Blog

Szűrők
Olcsó húsnak híg a leve?

Olcsó húsnak híg a leve?

Ez a nagyanyáink idejéből fennmaradt mondás bizony nagy igazságot rejt. Gyakran okkal olcsóbbak az akciós termékek, vagy azért árcsökkentettek, mert a lejárati időhöz közelednek, vagy egyszerűen nem fogy elég belőlük, mert nem olyan jó a minőségük. De mi a helyzet azzal, amikor nem olcsó és még csak nem is jó az, ami elsőre annak látszik? Az Interfood ezen a héten az egészségesnek álcázott műzöldségek és műgyümölcsök nyomába ered, és szembenéz a legaggasztóbb emberi tulajdonsággal, a lustasággal. Tartson velünk, ha Önt is foglalkoztatja, hogy milyen minőségű a szupermarketekben kapható gyümölcs- és zöldségáru, illetve ha szeretne a pénzéért valami igazit vásárolni.

A világ végéről hozzánk érkezett, egész évben elérhető mag nélküli szőlő számos kérdést vet fel. Érthető a dolog a napsütéses órákban szűkölködő területeken, mint például Skandinávia vagy Anglia, ahol egyszerűen nem terem meg a gyümölcs, és kínkeservesen lehet csak zöldséget termelni. Az ilyen országokban élő emberek kénytelenek beérni a messziről érkezett, csupa vegyszerrel kezelt és műtrágyákkal felfújt növényekkel. Sajnáljuk is őket ezért, hiszen nem igazán van választási lehetőségük. Mi magyarok azonban egyáltalán nem vagyunk ilyen nehéz helyzetben, kicsit sem vagyunk rászorulva arra, hogy a mag nélküli óriásszemű szőlőket vadásszuk, sem arra, hogy a külföldről érkezett lady pink almát vásároljuk meg a szupermarketben, ami ugyan rendkívül édes, de cseppet sem természetesen nevelt almafajta. Magyarország éghajlata kedvez mind a gyümölcs-, mind a zöldségtermesztésnek, ezért ne legyünk lusták, járjunk utána, hol kaphatóak finom hazai termékek!
Fontos persze, hogy ne legyünk telhetetlenek, együnk mindent a maga idejében! Ne akarjunk télen földiepret és sárgadinnyét enni, és a nyár közepén, amikor nincs még ideje a szilvának, ne is gondoljunk rá! Minden évszaknak gazdag szezonális gyümölcs- és zöldségkínálata van, és éppen az a szép abban, ha mindent a saját idejében eszünk, hogy annyira meg lehet örülni tavasszal a friss epernek és az első dinnyéknek a nyár elején. Élvezzük ki a természet körforgását, és mindent a maga idejében keressünk a megfelelő helyen.
Ehhez azonban változtatni kell a hozzáállásunkon. Ma már nincs idő semmire, a bevásárlás egy idegesítő nyűggé vált, sajnos nagyon kevesen szánnak rá időt, hogy megtalálják a kistermelői árukat. Pedig minden városban vannak piacok, ahová a kistermelők a saját termékeiket viszik, ahol még lehet kapni idős néniktől nem tökéletesen kinéző, de igazi ízű retket, almát, sárgarépát, barackot. Szánjunk időt a felkutatásukra, és ha egyszer megtaláltuk a megbízható helyet, oda rendszeresen visszajárhatunk.

Ha Önnek is fontos saját egészsége és szeretne igazi vitamindús, káros anyagoktól mentes élelmiszereket fogyasztani, szánjon egy kis időt a lelőhelyek felkutatására. Az Interfood ételfutár ebben is segítségére lesz, megspórolja Önnek a főzéssel töltött időt. Válasszon minket, mert nálunk a minőség és a megbízhatóság kéz a kézben jár!

Ez is érdekelheti

rantott-csirkemell-fustoltsajtos-bundaban-tejszines-gombas-spagetti-interfood-8735

Rántott csirkemell füstölt sajtos bundában tejszínes, gombás spagettivel

Hazánk legnépszerűbb ételei között előkelő helyen szerepel a rántott hús. Jólesik minden évszakban, hidegben és melegben egyaránt. Ilyenkor, a nyári szünidő beköszöntével pedig nagy segítsége lehet az édesanyáknak, akiknek nem kis feladat a vakáción lévő gyerkőcöknek minden nap ebédet készíteni és a gyerekek nálunk nyaraló kis barátai elé olyan fogás tálalni, amit ők is szívesen…