Blog

Szűrők

Mit jelentenek azok a kifejezések, hogy fitnesz és alakbarát?

Naponta jönnek szembe velünk a címben említett kifejezések: pékségben, konditerem hirdetéseiben, a vegyesbolt termékei között… Megszokottakká váltak, talán anélkül, hogy valóban tisztában lennénk a tartalmukkal, jelentésükkel. Mert mivel egyenlő az, hogy fitnesz? Nem mást takar a szó, mint azt, hogy fogyókúra? Esetleg a testépítő sportok egyike lenne? Mi az, ami alakbarát? Ami jólesik, ami jót tesz a szervezetnek, vagy ami segít elérni a magazinok által sugallt ideális testalkatot?

Fittnek lenni életmódot, életszemléletet jelent. Aki a fitnesz elvei szerint él, az aktívan, sportosan tölti idejét, előtérbe helyezi a jó fizikai erőnlétet, az egészséges életmódot, az esztétikus külsőt, és elsősorban a szív, a tüdő, a keringési rendszer teljesítőképességének fejlesztésére törekszik. A fitt embernek nincsenek káros szokásai, nem dohányzik, tartózkodik az alkoholtól, tudatosan táplálkozik, igyekszik kerülni a stresszt, sőt, rendszeresen jár orvosi ellenőrzésekre is.

A fitnesz fogalomkörébe tehát hangsúlyosan beletartozik az, hogy egészségesen táplálkozzunk! Még akkor is így van ez, ha fittnek lenni nem ugyanazt jelenti egy fizikai foglalkozású és egy irodista, egy fiatal és egy idősebb ember stb. számára. A cél azonban minden esetben ugyanaz: a megfelelő étkezési kultúra kialakításával felgyorsítani az anyagcserét, lehetővé tenni a jó kondíció és állóképesség kialakítását, hogy a hétköznapok minden fizikai és szellemi kihívásában helytállhassunk. Mert aki egészségesen eszik, az kevesebbet betegeskedik, és védettebb a külső-belső traumákkal szemben!

Ma már a fenti megállapítások szinte közhelyszerűnek tűnnek. Az egészséges étrend kialakítása sokak számára mégsem magától értetődő. Az Interfood úgy állítja össze házhoz szállított ebédjeinek választékát, hogy abból azok is bátran rendelhessenek, akik a fitnesz elvei alapján alakítják életüket. Fogásaink kiváló minőségű alapanyagokból, tartósítószer-mentesen készülnek minden nap. Étlapunkon rendszeresen helyet kapnak a zöldségekben gazdag saláták, főzelékek és köretek, a gyümölcsös fogások, a sovány húsokból készített ebédek. Amennyiben mi visszük önnek házhoz ebédjét, nem kell csalódnia, ha a fehér rizst barnára cserélné, ha a cukor helyett inkább valami természetes édesítőt fogyasztana, ha szívesen eszik tápláló magvakat, ha előnyben részesíti a kalóriaszegény tejtermékeket, vagy ha egyszerűen csak kisebb adaggal is beéri.

Az életmódváltás bármikor elkezdődhet, nemre és korra való tekintet nélkül. Ön, életének minden pillanatában dönthet egészsége, erőnléte, jó közérzete mellett, akár abban a mindennapos helyzetben is, hogy kitől rendeli meg ebédjét. Segítünk önnek, hogy döntése mellett könnyű szívvel tarthasson ki és akkor biztos lehet benne, hogy az általunk kínált fogások alakjának barátai is lesznek…

Ez is érdekelheti

Miért szeretjük a tofut?

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető élelmiszere, Kínában, Japánban és Koreában is gyakran fogyasztják. Magas fehérjetartalma miatt az elmúlt évtizedekben a világ más tájain is elterjedt mint kiváló húspótlék, de nem csak a vegetáriánusok kedvelik, ugyanis nagyon változatosan felhasználható – lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, sőt levesbetétként is fogyasztható. De vajon miből készül? Szójababsajt…