Blog

Szűrők
tészta főzés a konyhában

Különleges étkezési szokások a világ körül

Tudta, hogy Kínában udvariatlanság más felé mutatni az evőpálcikával, Chilében pedig tilos kézzel enni, még a pizzát is? Ahány ország, annyi szokás. Az Interfood ételfutár ezen a héten ezek közül hozza el a legfurcsábbakat olvasóinak!

Franciaország: az éttermi számlát illetlenség felosztani. Nem kezdik bogarászni, hogy ki mit fogyasztott, vagy fizetik az egészet, vagy semmit. Vajon hogy dől akkor el, hogy ki mikor fizet?
Chile: semmit sem esznek kézzel, mindhez evőeszközt használnak. Furcsa lehet a pizzát vagy a hamburgert késsel-villával fogyasztani.
Tanzánia: a hely, ahol szabad késni a vacsorameghívásról, sőt mi több, így illendő. Akinek mániája a pontos időben érkezés, nem kelt jó benyomást, úgy vélik, a házigazdát sérti meg a korai érkezéssel. Mit kíváncsiskodik idő előtt?
Oroszország: ki gondolta volna, hogy az orosz emberek erősen babonásak? Ha kiürül egy vodkásüveg, annak utána a földön a helye, nem is szabad visszatenni az asztalra. Az üres vodkás üveg az asztalon ugyanis balszerencsét hoz a házra.
Egyesült Királyság: furcsa manőverezés honol náluk, ugyanis a leveses tányért nem maguk felé billentik, ahogyan mi, hanem elfelé maguktól. Vajon mennyi idő alatt tanulják meg ezt az ott élő kisgyermekek?
Kína: a kínai emberek híresen sokáig élnek. Gondoltad volna, hogy a hosszú tésztáik miatt? Kínában sosem szabad elvágni a tésztát, mert az a hosszú életet szimbolizálja.
Olaszország: az olaszok az összezavarás nagymesterei. Amikor megkínálják vendégüket valamivel, elsőre nemleges választ várnak, majd megkérdezik még egyszer, és csak akkor várják, hogy igent mondjon rá a vendég.
Egyiptom: A sóhoz nyúlni tilos. Már a gondolattól is megsértődik a vendéglátó. Ha valami sótlan, az az is marad, nincs ezen mit gondolkodni.
Észtország: a pazarlás bűn, olyannyira, hogy a földre esett kenyeret kidobás előtt meg kell csókolni. Vajon ismerik az öt másodperces szabályt?
Dél-Korea: nem illik mások előtt inni vagy feléjük tartani a poharat miközben iszol. A megoldás az, ha elfordítod a fejed és vele együtt a poharad is.
Indonézia: a kezeid nem lehetnek az asztal alatt, mindkettőnek az asztal felett kell lennie, még akkor is, ha csak várakozol az ételre. Vajon mit csinálnak, ha viszket a bokájuk?
Jamaica: a gyerekek csak azután ehetnek csirkét, hogy már elkezdtek beszélni. Ha mégis kapnak korábban, félő, hogy sosem fognak megtanulni beszélni. Vajon mit szólnak ehhez a hozzátáplálási szakértők?

Ha külföldre megyünk nyaralni, érdemes utánajárni, hogy ott milyen étkezési tabuk vannak, nehogy akaratlanul megsértsük azokat. Az Interfoodnál nincsenek tabuk, nyugodtan rendelje meg holnapi ebédjét tőlünk a megszokott módon.

Ez is érdekelheti

Az igazi kemény dió: a válogatós gyerekek II.

Az igazi kemény dió: a válogatós gyerekek II.

Az előző bejegyzésünkben elkezdtük a nehéz harcot a válogatós kicsikkel, most pedig új ötletekkel felvértezve folytatjuk azt, minden erőnkkel támogatva az elkeseredett szülők csapatát. Lássuk, mit tehetünk még a korábban leírtakon túl: Figyeljük meg saját gyermekünket! Szülőként rendkívül nehéz azt látni, hogy a gyermek nem eszik, ezért akkor is próbáljuk és akarjuk, hogy egyen, amikor…