Blog

Szűrők
kilugozva

Kilúgozva

Alacsony az energiaszintje? Plusz kilókkal küzd, nehéz az emésztése, betegségektől szenved? Elsavasodott szervezete! Lúgosítson!
Robert Young A pH csoda című könyve rövid időn belül világszerte bestseller lett. A szerző azt ígéri az olvasónak, hogy testét egyszerű csodaszerekkel megtisztíthatja, betegségeiből kigyógyulhat, és még le is fogyhat, csupán annyit kell tennie, hogy lúgosítja szervezetét. Olyan ételeket és készítményeket eszik, amelyek lúgosítják elsavasodott vérét, hiszen minden egészségügyi problémáért az elsavasodott testünk felel. A búza, a cukor és a hús fogyasztása tehet mindenről. Egyetlen baj van csak állításaival: nem igazak, a könyv tartalma ugyanis színtiszta átverés, jól kitalált csalás.
Az igazság a következő: az emberi szervezet, a vér és nyirokrendszer pH-ja nem befolyásolható semmilyen étellel és itallal. Nem igaz, hogy ha lúgos kémhatású ételeket fogyasztunk, mint a tej vagy a szódabikarbóna, attól lúgosodni fog a testünk. Egyedül az történik, hogy akinek esetleg sok a gyomorsava, annak a gyomorsav okozta kellemetlen tünetei enyhülni fognak. Sajnos a szervezete semmivel sem lesz lúgosabb, ennél sokkal összetettebben és bonyolultabban működik az emberi test.

Hogyan lehetséges az, hogy mégis ekkora sikere lett ennek az áltudományos átverésnek? Egészségesen élni és táplálkozni nem könnyű feladat. Minden étkezés során figyelni arra, hogy mit fogyasztunk, minden nap tudatosan készülni az aznapi étkezésekre sok idő, energia, olykor a pénztárcánk is gátat szab a dolognak, és nem ritka az sem, hogy egyszerűen kifogyunk az ötletekből, nem jut eszünkbe olyan étel, amivel kellően változatossá tehetnénk a heti menünket. Kedvünk sincs főzni, irány a gyorsétterem, amivel bár időt takarítunk meg, de kellemetlen mellékhatásokat is kapunk a menünk mellé: teltségérzet, nehéz emésztés, felesleg kilók. Az elfogyasztott egészségtelen ételt és a saját bűntudatunkat emésztve pedig jól hangzik egy-egy egyszerű diéta, ami csak annyit kér tőlünk, hogy igyunk tejet vagy szódabikarbónás vizet és máris minden rendben lesz a testünkkel.

Ne dőljünk be, ne hagyjuk magunkat megvezetni! Helyette inkább igyekezzünk tudatosak lenni, változatosan étkezni, megfelelő minőségű alapanyagokat használni. Ha pedig kifogytunk az ötletekből, akkor keressünk fel olyan ételfutárokat, akik friss alapanyagokból készült egészséges alternatívákat ajánlanak. Az interfood ételfutár házhoz szállítja ebédjét, időt és energiát spórolva ezzel Önnek. Kedvező áron juthat magas minőséghez, így nem kell többé a bűntudat tükrébe néznie, és azon aggódnia, mit tett a jóízűen elfogyasztott ebéd a testével.

Ez is érdekelheti

Zeller, a csodagumó

Zeller, a csodagumó

Sokan nem szeretik a zeller ízét, sokan pedig nem is ismerik igazán, hiszen a magyar konyha csak levesek ízesítésére használja, egy húslevesbe vagy zöldséglevesbe téve kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. A simán megfőtt zeller azonban valóban nem túl ízletes, így gyorsan helyet kap a „nemszeretem” zöldségek között, és a zellerkockák bizony gyakran a tányérokon maradnak….