Blog

Szűrők

Itt a mézfogyasztás ideje!

Sosem volt még ennyire aktuális hangsúlyozni, hogy milyen sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, ha a természet adta lehetőségekhez nyúlunk. Odakint hideg van, szélfúvás, hóesés tombol, vírusok és baktériumok mindenütt, így nagyon fontos, hogy segítsük immunrendszerünket, és hatékonyan tudjunk védekezni a betegségek ellen. A méz az egyik legjobb természetes módszer erre, nem véletlenül használták már az ókorban is gyógyításra. Ha Ön is hisz a természet gyógyító erejében, tartson ismét az Interfooddal, mutatjuk, miért érdemes mézet fogyasztani!

Mit tartalmaz a méz?

Sokan azért óvakodnak a mézfogyasztástól, mert sok cukrot tartalmaz. Ez vitathatatlan tény, viszont ha mértékkel fogyasztjuk, nem okozunk vele gondot szervezetünknek. Amitől a méz értékes és gyógyító erővel bír, az a sok vitamin, ásványi anyag és aminosav, ami benne található. Magnézium, mangán, cink, vas, foszfor, nátrium és kálium – ezek mind-mind megtalálhatók a jó minőségű mézben.

Képes elpusztítani a baktériumok egy részét

Akik csupán népi legendának hiszik, hogy a méz hatásos gyógyszer felső légúti megbetegedések során, azok bizony tévednek. A méz ugyanis képes egyes baktériumfajtákat megölni, melyek főként az orrmelléküregekben telepednek meg, és így betegítik meg az embert.

Természetes nyákoldó

Mit is jelent ez? Azt, hogy a letapadt váladékot segít feloldani, ezáltal tisztítja a légutakat, és csillapítja a köhögést. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy náthás panaszok esetén bizony érdemes megenni egy-két kanál mézet, ezzel segítve szervezetünket a gyógyulásban.

Herpesz ellen is hatásos

Ha mindez még nem lenne elég, jó tudni, hogy a méz a herpeszvírus igazi ellensége, kiválóan hat rá helyileg kezelve és belsőleg alkalmazva is. Ha tehát érezzük a feszítő kellemetlen érzést a szánk körül, máris kenjük be egy kis mézzel, hátha megússzuk a herpesz kialakulását.

Fontos a körültekintő alkalmazás

Nagyon fontos tisztázni, hogy a méz jótékony hatása elvész, ha túl forró folyadékba kerül, vagy ha fémmel érintkezik. Ezért ne a még gőzölgő teába keverjük, hanem várjunk vele egy kis időt, amíg meghűl, és csak akkor tegyük bele, ha már langyos.

 

Jólesne most egy mézes tea vagy éppen egy forró leves? Előbbit önmaga is bármikor elkészítheti, utóbbi már több előkészületet igényel. Ha most nincs rá lehetősége, ne gondolkodjon túl sokáig, rendelje meg ebédjét az Interfoodtól, melegítse át testét finom ételeinkkel!

Ez is érdekelheti

Bemutatjuk új, legjobb jó barátját, tápiókapudingot

Álnevén ismerkedhetünk meg vele, mert tápióka igazából a manióka gyökeréből nyert keményítő-granulátum. A világ számos területén népszerű és nélkülözhetetlen eleme a konyháknak. Nálunk ma még inkább különlegességnek számít, a reformkonyha, az egészséges étkezés hívei, az egzotikus ízek kedvelői vagy a kíváncsi kísérletezők azonban egyre többször használják levesek, pudingok, szószok stb. alapanyagául. A tápióka az Afrikában,…