Blog

Szűrők

Gyümölcsrizs, az utolsó, édes akkord

A rizs könnyen emészthető, hipoallergén fehérjeforrás, a Föld milliónyi lakosának elsődleges tápláléka, a diétázók és ételérzékenységben szenvedők kedves alapanyaga, mindemellett pedig remek édességek kiindulópontja. Ki hinné, hogy körülbelül 40 ezer fajtáját termesztik a világon! Az Interfood ezek egyikéből, jázminrizsből készíti önnek gyümölcsrizseit.

Mert desszert nélkül nem ebéd az ebéd, nem élet az élet, és mert ez a gyümölcsös finomság kedvére lehet az ínyenc nagyevőknek és a diétára kényszerülő aszkétáknak is. Ha ön az előző ételrendelők sorába tartozik, bátran ajánljuk, hogy fogyassza ezt remek desszertet harmadik fogásként, ha azonban vigyázni igyekszik a vonalaira, talán csak egy tartalmasabb leves kísérője legyen ez az étel, hiszen a jázmin rizs rendelkezik a rizsek között a legmagasabb GI (Glikémiás Index) értékkel! Igaz azonban, hogy az enyhén jázmin illatú rizsszemek tele vannak A- és B-vitaminnal, antioxidánsokkal… Nehéz dilemma…

Az Interfood szakácsai által önnek készített gyümölcsrizs már első falatra is meggyőző édesség-élményt nyújt: krémes, és éppen csak annyira édes, amennyire az ebéd végén az ízlelőbimbóink még erre vágynak. Valódi gyümölcsök vannak benne. Valódi gyümölcsök! A meggy, a szeder és a ribizli fanyarsága kellemes kiegészítője a vaníliás ízeknek és a kicsit édeskésebb ananászdarabkáknak. A puhára főtt rizsszemek közé bújva pedig meglepetésként néhány mazsola is fel-felbukkan, hogy harapásnyi mámorral töltse el azokat, akik csöppnyi plusz édes aromára vágynak. Ne feledje, hogy a jó gyümölcsrizs nem egyenlő holmi gyümölcsös tejberizzsel! Az igazi gyümölcsrizs készítésekor tejszínnel lazítják a tejben főtt rizst: ettől lesz a végeredmény lágy nyalánksággá.

A gyümölcsrizs mindig jólesik. Fogyasztható a főétkezések között is, tízóraiként vagy uzsonnaként, mindenképpen feltölti önt, hogy gördülékenyen és derűsen folytatódhasson a napja. Az Interfood által házhoz szállított gyümölcsrizses doboz ráadásul akkora adagot rejt, hogy amennyiben nem fogyott el az ebéd végén, biztosan jut belőle későbbre is; vagy lássa vendégül belőle kedvenc kollégáját! Ha a kínálás előtt poharakba tálalja ezt a finomságot, senki nem fogja észrevenni, hogy nem ön készítette a saját konyhájában, hanem egy ételfutár cég hozzáértő szakemberei szervírozzák…

Ez is érdekelheti

Camembert, a sajtok királya

Volt egyszer egy egyszerű sajtkészítő asszony Normandiában, aki az 1700-as években egy újfajta sajt készítésébe kezdett, mégpedig egy pap utasításait követve. A sajthoz két liter tejet használt fel, a végeredmény pedig egy kis lapos, 3 cm magas és 11 cm átmérőjű kerek lágy sajt lett, melyet kívülről nemespenész borított, zsírtartalma pedig elérte az 50%-ot. Így…