Blog

Szűrők

Fenséges csokoládékrém gyümölccsel

Sok étrenddel az a legnagyobb probléma, hogy a tiltott élelmiszerek gondolata már előre elriasztja az érdeklődőket. Nem minden esetben vannak kitalálva a helyettesítő lehetőségek, így amikor megfogalmazódik bennünk, hogy változtatnunk kellene, és ismerkedni kezdünk egy-egy új diétával, étrenddel vagy életmóddal, ijesztő lehet a ránk váró sok változás, a tudat, hogy ezentúl le kell mondanunk az addigi kedvenc fogásainkról. A paleolit étrend nagy előnye, hogy teljes körűen, minden élelmiszercsoportra vonatkozóan megvannak a helyettesítő lehetőségek, így gyakorlatilag semminek nem kell búcsút intenünk.

Sokunk nagy kedvence a csoki, egyesek szerint boldogabbak lehetünk tőle, vannak, akik azt állítják, csokival is le lehet fogyni, és vannak, akik egyszerűen nem tudnak élni nélküle. A hétköznapi csokoládét persze el kell felejtenünk, hiszen nagy arányban tartalmaz cukrot és tejet is. De szerencsére van helyette megoldás! Manapság már hazánkban is több helyen elérhető az édesítőszerekkel készült, magas kakaótartalmú étcsokoládé. Ezek alapja szerencsés esetben jó minőségű, holland kakaópor, kakaóvaj, és olyan édesítőszer, aminek használata megengedett, például nyírfacukor vagy eritrit.

Az Interfood ételfutár úgy alkotta meg menüit, hogy azok minden esetben lefednek egy kiadós ebédet. A speciális étrendjeink – így a paleolit étrend is – tartalmaznak a levesen és a főételen kívül édességet is. Desszertjeinknél gyakran használunk gyümölcsöket, egyrészt mert egészségesek, másrészt mert teljes mértékben kompatibilisek a paleo étrenddel. Azoknak is igyekszünk kedveskedni, akik édesszájúak és csokoládéra vágynak: a Fenséges csokoládékrém gyümölccsel például meggy leöntve csokikrémmel. A csokoládékrém alapját a holland kakaópor és a kókusztej adja, édesítésére pedig eritriolt használ szakácsunk. A kókusztej finom aromája nagyszerűen illik a kakaópor kesernyés ízéhez, ráadásul később éhezünk meg tőle, hiszen nagyon jól telít, és hosszú időre ellát minket energiával. Ezt a desszertünket cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a kókusztej segít kordában tartani a vércukorszintet. Érdemes mihamarabb megrendelnie, az Interfood ételfutár házhoz viszi Önnek. Azon kívül, hogy megspórolja a főzéssel járó időt, még a teste is hálás lesz, hiszen a kakaó és a kókusztej számos előnyös hatással van szervezetünkre. A kakaó ugyanis segíti az emésztést, jó hatással van a hörgőkre, javítja a keringést, segít megelőzni a daganatos megbetegedéseket, és még az öregedést is lassítja.

Ez is érdekelheti

egy tál burgonya chips

Chipstörténelem

Elérhető sós, hagymás-tejfölös, paprikás, sajtos ízben – mi az? Hát persze, hogy a chips, ami az elmúlt évtizedekben számos más ízesítéssel is készült világszerte. A chipset mindenki imádja, de kevesen tudják, honnan ered, mikortól beszélhetünk chipsről és kinek köszönhetjük megalkotását. Ahogyan a teafilter feltalálásában is van némi szerepe a véletlennek, úgy a chips megszületése is…