Blog

Szűrők
sok fehér káposzta lila káposztával

Elő a káposztával!

A november beköszöntével el kell kezdeni azon gondolkodni, hogy a téli, vitaminhiányos időszakot hogyan lehet okosan és egészségtudatosan átvészelni, hogyan tudunk a boltokban kapható gyümölcsökből és zöldségekből elegendő vitaminhoz jutni. Nem könnyű ilyenkor a helyzet, hiszen ahogy megyünk bele a télbe, úgy egyre nehezebb megfelelő minőségű friss árut vásárolni, ám kellő tudatossággal szerencsére ez is orvosolható. Ilyenkor érdemes a céklához, a sütőtökhöz, a naspolyához, a birshez, a fekete retekhez nyúlni, no és persze a káposztához. Fehér káposzta, lila káposzta, savanyú káposzta – mindegy, csak káposzta legyen! Erről szól az Interfood e heti cikke, tartson velünk ismét!

Káposzta, te csodás!

A káposzta C-vitaminban, K-vitaminban, rostokban és antioxidánsokban bővelkedő hazai zöldségünk, fontos eleme a magyar gasztrokultúrának. Szeretjük frissen, párolva és savanyítva is, tesszük sokféle hazai ételbe. Nemcsak jellegzetes ízével, de értékes tápanyagaival is hozzájárul az egészséges és változatos táplálkozáshoz. A káposzta hatékonyan támogatja az immunrendszert, ezért télen különösen fontos, hogy aktív szereplője legyen étrendünknek.

Savanyítva még értékesebb

A fehér káposztából készült savanyított káposzta egyenesen kötelező télen, hiszen a savanyítási folyamat során olyan hasznos baktériumok szaporodnak el a káposztában, amelyek segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát. Ez pedig rendkívül fontos az erős immunrendszerhez és az egészséges emésztéshez. A savanyított káposzta magas C-vitamin tartalma és a benne lévő probiotikumok együttesen erősítik az immunrendszert, így védve szervezetünket a téli megbetegedésektől. A káposzta rosttartalma és a savanyítási folyamat során keletkező tejsav támogatja az emésztést és elősegíti a bélmozgást.

Hogyan fogyasszuk a savanyított káposztát?

A savanyított káposzta rendkívül sokoldalú alapanyag, amely számos ételhez felhasználható. Fogyaszthatjuk önmagában köretként, de készíthetünk belőle levest, egytálételt, vagy akár savanyúságként is szervírozhatjuk. Remekül passzol húsokhoz, kolbászhoz, sültekhez és burgonyához.

A fehér káposzta és a savanyított káposzta tehát egyaránt értékes és egészséges élelmiszer, a téli hónapokban különösen ajánlott a fogyasztásuk. Töltött káposzta, Káposztás tészta, Káposztasaláta, Párolt káposzta – csak hogy néhányat említsünk az Interfood megrendelőinek kedvenceiből. Interfood – lakjon jól finom meleg étellel minden nap! Futáraink minden délelőtt házhoz szállítják a megrendelt finomságokat!

Ez is érdekelheti

Gyűjtsünk csipkebogyót!

Nincs jobb kirándulóidő az őszi kellemes hétvégéknél, amikor még van egy kis ereje a napnak, de az erdei avar már illatos, és az erdő telis-tele van gyűjtögetni való bogyókkal, termésekkel. A saját magunk által válogatott gyógynövények és termések talán még nagyobb varázserővel bírnak, így nem csak a családi program kedvéért érdemes belevágni egy erdőlátogató túrába….