Blog

Szűrők

Csemegekukorica, a nyár egyik legfinomabb zöldsége

Ha nyár, akkor dinnye, fagyi, limonádé, sült hekk, lángos és persze főtt kukorica. A csöves kukorica aranyáron megy a Balaton partján, éppen ezért, érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. Erre több lehetőségünk is van, főzhetjük, süthetjük, sőt, még le is fagyaszthatjuk, ha szeretnénk a téli vitaminszegény hónapok során is egy kis nyarat kóstolni. Az Interfood e heti cikke a csöves csemegekukorica elkészítési lehetőségeiről szól, tartson ismét velünk!

A klasszikus, főzött változat

A csöves kukorica legegyszerűbb és egyben legelterjedtebb készítési módja a főzés. A kukoricát megfosztjuk a leveleitől, de egy-két szép zöld levelet a fazék aljára teszünk, ez fogja kicsit megédesíteni a főzőlevet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és forrástól számítva 10-12 perc alatt megfőzzük. A csemegekukoricát nem szükséges hosszasan főzni, mert csak megkeményedik tőle. Sokan szeretik sózva, mások vajjal megkenve fogyasztják.

Grillezett kukorica

Ha van lehetőségünk otthon grillezni, érdemes kipróbálni a grillezett kukoricát. Ebben az esetben a csuhét nem szedjük le a kukoricáról, hanem azzal együtt a forró grillre helyezzük. 15-20 perc alatt megsütjük, néhányszor megforgatva, eközben a héja teljesen meg fog feketedni. Ha letelt az idő, egy fém tálba szedjük őket, és letakarva még hagyjuk állni 10 percet, ez idő alatt teljesen megpuhulnak a kukoricaszemek.

Forró parázson sütött

A kertben rakott tábortűz nagyon hangulatos nyár esti esemény, a tábortűz mellett igazán jó beszélgetések kerekedhetnek. Mindez még jobb, ha valami finom is készül a tűz után maradó parázson, például krumpli vagy csöves kukorica. Utóbbihoz a csövekről leszedjük a csuhét, csak a legalsó, vékony réteget hagyjuk rajtuk. Így becsomagoljuk őket alufóliába, majd a forró parázsba helyezzük. Ha van annyi parázs, hogy be tudjuk vele takarni, forgatni sem kell. Ha nincs, egyszer-kétszer érdemes átforgatni. Kb. 20 perc alatt megpuhul a kukorica.

Irány a fagyasztó!

Vannak zöldségek, amelyek kiválóan fagyaszthatók, ilyen a kukorica is. Megfőzött, kihűtött állapotban bezacskózzuk, majd a mélyhűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, csak egy gyors átforralás kell neki, hogy teljesen átmelegedjen, és máris fogyasztható.

A mindennapos ebédről való gondoskodás sok időt és energiát felemészt, ha szeretne inkább az örömtelibb tevékenységekre koncentrálni, rendeljen házhoz finom ételeket az Interfoodtól! Futárunk házhoz viszi az ebédet, így marad idő a pihenésre!

Ez is érdekelheti

levendula

A természet ajándéka a nyugtató levendula

Sokak kedvenc gyógynövénye, mások a nyugodt éjszaka reményét látják a belőle főzött gyógyteában, vannak, akiknek a levendula illata az egyik legkedvesebb, és még sorolhatnánk, mi mindenért lehet imádni a levendulát. Az Interfood ezen a héten az illatos levendulamezőkre hívja kedves olvasóit, és igyekszik ezúttal is sok-sok érdekességet felkutatni! Tartson velünk, emeljük együtt kalapunkat a legfinomabb…