Blog

Szűrők

Csemegekukorica, a nyár egyik legfinomabb zöldsége

Ha nyár, akkor dinnye, fagyi, limonádé, sült hekk, lángos és persze főtt kukorica. A csöves kukorica aranyáron megy a Balaton partján, éppen ezért, érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. Erre több lehetőségünk is van, főzhetjük, süthetjük, sőt, még le is fagyaszthatjuk, ha szeretnénk a téli vitaminszegény hónapok során is egy kis nyarat kóstolni. Az Interfood e heti cikke a csöves csemegekukorica elkészítési lehetőségeiről szól, tartson ismét velünk!

A klasszikus, főzött változat

A csöves kukorica legegyszerűbb és egyben legelterjedtebb készítési módja a főzés. A kukoricát megfosztjuk a leveleitől, de egy-két szép zöld levelet a fazék aljára teszünk, ez fogja kicsit megédesíteni a főzőlevet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és forrástól számítva 10-12 perc alatt megfőzzük. A csemegekukoricát nem szükséges hosszasan főzni, mert csak megkeményedik tőle. Sokan szeretik sózva, mások vajjal megkenve fogyasztják.

Grillezett kukorica

Ha van lehetőségünk otthon grillezni, érdemes kipróbálni a grillezett kukoricát. Ebben az esetben a csuhét nem szedjük le a kukoricáról, hanem azzal együtt a forró grillre helyezzük. 15-20 perc alatt megsütjük, néhányszor megforgatva, eközben a héja teljesen meg fog feketedni. Ha letelt az idő, egy fém tálba szedjük őket, és letakarva még hagyjuk állni 10 percet, ez idő alatt teljesen megpuhulnak a kukoricaszemek.

Forró parázson sütött

A kertben rakott tábortűz nagyon hangulatos nyár esti esemény, a tábortűz mellett igazán jó beszélgetések kerekedhetnek. Mindez még jobb, ha valami finom is készül a tűz után maradó parázson, például krumpli vagy csöves kukorica. Utóbbihoz a csövekről leszedjük a csuhét, csak a legalsó, vékony réteget hagyjuk rajtuk. Így becsomagoljuk őket alufóliába, majd a forró parázsba helyezzük. Ha van annyi parázs, hogy be tudjuk vele takarni, forgatni sem kell. Ha nincs, egyszer-kétszer érdemes átforgatni. Kb. 20 perc alatt megpuhul a kukorica.

Irány a fagyasztó!

Vannak zöldségek, amelyek kiválóan fagyaszthatók, ilyen a kukorica is. Megfőzött, kihűtött állapotban bezacskózzuk, majd a mélyhűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, csak egy gyors átforralás kell neki, hogy teljesen átmelegedjen, és máris fogyasztható.

A mindennapos ebédről való gondoskodás sok időt és energiát felemészt, ha szeretne inkább az örömtelibb tevékenységekre koncentrálni, rendeljen házhoz finom ételeket az Interfoodtól! Futárunk házhoz viszi az ebédet, így marad idő a pihenésre!

Ez is érdekelheti

Amit mindig is tudni akartál a csicsókáról

Vannak, aki még soha életükben nem hallottak róla, mások hallomásból ismerik, de nem kóstolták, és vannak igazi rajongói is ennek az igazán különleges zöldségfélének. Nem könnyű hozzájutni, de ha mégis sikerül, érdemes kipróbálni, hiszen remekül feldobja a kissé unalmassá vált étkezéseket. De mi is ez a vicces nevű növény? Tartson az Interfooddal, máris mutatjuk! Vicces…