Blog

Szűrők

Közel tíz éve hódít hazánkban a paleolit táplálkozás, ami egy étkezési trend esetében elég hosszú idő ahhoz, hogy le lehessen vonni a megfelelő következtetéseket annak előnyeiről és esetleges hátrányairól. Cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik ismerkednek ezzel a napjainkban igen népszerű gasztronómiai irányzattal. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy meglepően sok ember szenved úgynevezett civilizációs betegségekben,…

A lencsefőzelék az európai kultúrkör legrégebbi ételei közé tartozik, hiszen már az Ószövetségben is említést tesznek róla. Valószínűleg sokan ismerik Ézsau és Jákob, a két egymástól nagyon különböző ikertestvér történetét, akiknek sorsát egy tál lencse változtatta meg. A Biblia szerint a vadászatban jeleskedő, erős testalkatú, szőrős Ézsau egy nap farkaséhesen tért haza, Jákob pedig rávette,…

mit-adjunk-a-babanak

Minden szülő legféltettebb kincse saját kisgyermeke, mindent tökéletesen akar csinálni, hiszen csak a tökéletes lehet elég jó az ő kis csöppségének. A szülővé válás során számos nehézséggel szembesülünk, hiába a sok előzetes felkészülés – megszületik a kisbaba, és semmi sem úgy van, ahogy mi azt előre elterveztük. A baba hozzátáplálása és a szilárd ételre szoktatása…

kilugozva

Alacsony az energiaszintje? Plusz kilókkal küzd, nehéz az emésztése, betegségektől szenved? Elsavasodott szervezete! Lúgosítson! Robert Young A pH csoda című könyve rövid időn belül világszerte bestseller lett. A szerző azt ígéri az olvasónak, hogy testét egyszerű csodaszerekkel megtisztíthatja, betegségeiből kigyógyulhat, és még le is fogyhat, csupán annyit kell tennie, hogy lúgosítja szervezetét. Olyan ételeket és…

Nehéz lenne választ adni a címben feltett kérdésre. Járjuk körül kicsit a témát! Annyi bizonyos, hogy hazánkban nehezen lehetne olyan embert találni, aki ne tudná, mi az a franciasaláta. Elmaradhatatlan fogása a hidegkonyhás vendégfogadásnak, valami, amiből azok is bátran vesznek, akik kevéssé kísérletező kedvűek. A franciasaláta vidám, színes étel, tele minden jóval: krumplival, répával, borsóval,…

Manapság, ha valaki érdeklődik afelől, hogy mi történik a magyar gasztroglóbuszon, és nyitott szemmel, szívvel, sőt szájjal jár az éttermek, hobbiséfek, ételkiszállítók háza táján, a jó falatok mellett könnyen botlik kérdésekbe, ellentmondásokba is. Olyan kérdésbe például, hogy miért ismeri ma jobban a quionát, chia magot, tápiókát, mint a tarhonyát? Valóban idejétmúlt, avítt, paraszti étek a…

Mivel fizethet?