Blog

Szűrők
thai zöldséges csirke

E heti blogcikkünkben egy izgalmas és különleges tésztafélét szeretnénk bemutatni, mégpedig az üvegtésztát. Kétség kívül az lenne a legizgalmasabb, ha valóban üvegből készülne, de ennyire még az ázsiaiak sem kreatívak. Az üvegtészta egy hazánkban nem igazán ismert hüvelyes növény terméséből, egészen pontosan az abból kivont keményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Ez az érdekes növény…

mozgással az egészségért

Hurrá, megérkezett a várva-várt dinnyeszezon! Imádjuk a dinnyét, mindig és minden mennyiségben jólesik. Az viszont már kevésbé esik jól, amikor a nyaralás előtt fürdőruhánkat próbáljuk magunkra erőltetni, és meglepetten tapasztaljuk, hogy az imádott dinnye lecsúszott a derekunk környékére az év folyamán. Pánikra azonban semmi ok, itt a megoldás: mozogni-mozogni és egészségesen étkezni! Soha nem késő,…

lételemünk a víz

Sok csodája van Földünknek, amelyek közül az egyik legnagyobb a víz. Már az ókori tudósok is tisztában voltak vele, hogy víz nélkül nem lehetne élet bolygónkon. Az emberi test tömegének nagy része víz, a nőknél 50%, a férfiaknál 60%, az egészen pici csecsemőknél pedig 70% a test víztartalma. Köztudott, hogy az ember anélkül, hogy élelmet…

almás fahéjas csirke párolt barna rizs

Hogy illik össze az édes és a sós, mit keres a hús mellett az alma és fahéj? Bármilyen hihetetlen, nagyszerűen illenek egymáshoz, akár úgy is mondhatnánk, hogy olyanok, mint a borsó meg a héja. Vagy mint a sós karamellás fagylalt, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sztárja volt, esetleg a bazsalikomos málnafagylalt, ami 2018 nyertes…

együtt a tűz körül

Előző cikkünkben már beszéltünk a családi tűzgyújtás előnyeiről, most következzen néhány praktikus tanács a kivitelezéséhez. Nem kell ahhoz Bear Gryllsnek lennünk, hogy neki merjünk fogni, még csak nem is kell lezuhannunk egy lakatlan szigeten. Mint mindennek, ennek is megvan a technikája és az apró fortélyai, amikre oda kell figyelni. A tűzrakásnál mindig gúla alakot kell…

szárnyas rakott zöldbab

A rakott ételeknek komoly hagyománya van Magyarországon, jellegzetes menzai és otthoni ételek, a legtöbb háziasszony rendszeresen készíti őket. Nagy előnyük, hogy kiadósak, így laktató egytálétel készíthető viszonylag kevés hozzávalóból. Időtakarékosnak ugyan nem mondhatóak, mert minden összetevőt előre el kell készíteni, és utána még a sütési idővel is számolnunk kell, de megéri nekifogni, az ízükkel ugyanis…

Mivel fizethet?