Blog

Szűrők
A Sacher torta

A Sacher torta

A Sacher tortának még saját napja is van (december 5.), két legjelentősebb forgalmazója pedig évente félmillió tortát ad el. Vajon miben rejlik töretlen sikere? A meglehetősen egyszerű hozzávalókból álló, mégis egész Európát meghódító osztrák édesség történetét göngyölítjük fel eheti blogbejegyzésünkben. Tartson velünk, ha szereti a Sacher tortát és a romantikus bécsi udvar történeteit!
Az 1700-as években már fellelhetőek voltak a Sacher tortához hasonlatos süteményreceptek, de az igazi és hamisítatlan első változat Franz Sachernek köszönhető. A 19. században élt Metternich herceg a Habsburg birodalom hű szolgálója volt, aki egy pompás kastélyt és hűséges alattvalókat tudhatott magáénak. Egyik napon a konyhafőnök betegsége miatt az ifjú Franz Sacher kapta azt a nemes feladatot, hogy valami különleges desszertet készítsen urának. Sacher nem sokat pazarolta a drága időt, rögtön nekilátott a süteménynek. Sűrű, csokoládés tésztalapokat sütött, melyek közé vékony rétegben sárgabaracklekvárt kent, majd az egészet bevonta étcsokoládéval. Hogy ne legyen száraz és fojtós a kissé tömény sütemény, friss tejszínhabbal szolgálta fel. A torta nagy sikert arathatott, ugyanis a mester fia 1876-ban szállodát alapított, ahol felhasználta a családi örökséget, és helyben sütötte a különleges, titkos recept alapján készült süteményét. Az üzlet olyannyira fellendült, hogy végül már nem csak a Monarchián belül szállították a süteményt, hanem a világ szinte minden pontjára, az Amerikai Egyesült Államokba, Angliába, Franciaországba és még számtalan helyre, ezzel együtt pedig a szálloda hihetetlen hírnévre tett szert rövid időn belül. Természetesen, mint oly sok hirtelen felívelő szép pályafutásnak, ennek is vége lett egyszer, mégpedig amikor Sacher fia és felesége meghalt. Az unoka már nem tudta kézben tartani a hotelt, csődöt jelentett, és eladta a szálloda illetve a kávézó jogait. Hogy az eredeti recept végül kinek a kezében landolt, azt vitatják a téma kutatói, egy azonban biztos, hogy manapság már számtalan helyen lehet Sacher tortát kapni.
Az Interfood saját Sacher tortájának receptje nem mondható szupertitkosnak, hiszen minden ételünknél fontosnak tartjuk feltüntetni a pontos összetevőket, ezzel is megkönnyítve kedves megrendelőinknek a választást. Ha Ön is vágyik egy finom desszertre, rendelje meg holnapi ebédje mellé ezt a klasszikust, és élvezze a finom, csupa csokis ízvilágot.

Ez is érdekelheti

hüvelyesek

A legnehezebben emészthető ételek

Nem mindegy, hogy melyik napszakban mit eszünk, hiszen a rosszul megválasztott élelmiszerek emésztési problémákat, puffadást, gyomorégést, görcsöket okozhatnak, és rossz közérzethez vezetnek. Ha szeretnénk mindezt elkerülni, szükség lesz némi tudatosságra és odafigyelésre, amikor ételeinket megválasztjuk. Az Interfood most sorra veszi a legnehezebben emészthető élelmiszereket, így könnyebb lesz őket megfelelő időpontban fogyasztani a nap folyamán. Mit…