Blog

Szűrők

A nyár ízei

A nyár mindenkinek másról szól, sokan vannak, akik ilyenkor szigorú fogyókúrával töltik a meleg hónapokat, míg mások éppen nyáron engedik el a legjobban magukat, élvezik a strandot, a gyorsételeket, a fagyit és a többi energiabombát. Természetesen a legtöbben azok vannak, akik a kettő között egyensúlyoznak, és próbálják a jellegzetes nyári ízekkel, szezonális élelmiszerekkel szebbé tenni a nyári hónapokat, miközben a hűsítő dinnyéről és a fagyiról sem mondanak le. Sárgabarack és őszibarack, dinnye, csöves kukorica, zöldbab, cukkini, grillételek – hogy csak néhányat említsünk a legnépszerűbb nyári ételek közül. Az Interfood most három ételcsoporttal bővíti a kört, bemutatjuk, miért érdemes őket fogyasztani.

Bogyós gyümölcsök

Málna, szeder, áfonya, ribizli, josta, egres. Ezek a tipikusan nyári bogyós gyümölcsök nem csak finomak, de remek megoldást jelentenek azok számára, akik nap közben szeretnének egy kicsit nassolni, felfrissülni, de nem szeretnék terhelni a szervezetüket. Ezek a rostokban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag gyümölcsök ellátják testünket energiával anélkül, hogy tönkre tennék a fogyókúránkat.

Halak

Halat érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen számos értékes tápanyaggal támogatja az emberi szervezetet. A halak egész évben elérhetőek, hazánkban mégis nyáron fogy belőlük a legtöbb. A ropogósra sült keszeg, a rántott harcsafilé, a Balatonon árult hekk sült krumplival bizony hozzátartozik a nyári élményekhez. Ha van rá lehetőség, érdemes kipróbálni a friss halat, egészen más gasztronómiai élmény, mint a fagyasztott halból készült étel.

Uborka

Biztosan sokan jártak már úgy, hogy a külföldről érkezett uborkának kellemetlen mellékíze volt, esetleg meg is rothadt, mire a fóliából kicsomagoltuk. Ezzel szemben felüdülés, amikor végre hozzá lehet jutni a hazai uborkához, ami friss, ropogós és üde ízével hűsíti a nyári melegben felhevült testünket. Az uborka rendkívül magas víztartalmának köszönhetően segít abban, hogy szervezetünk hidratált maradjon. Szintén igazi kincs a roppanós kovászos uborka, amely elmaradhatatlan kísérője a nyári családi összejöveteleknek.

A nyári ízek felsorolását lehetne még folytatni, és természetesen mindenkinek mások a kedvencei. Éppen ezért jó, ha változatos és sokféle étel közül tudunk választani anélkül, hogy órákig a forró konyhában kellene álldogálnunk. Az Interfood naponta legalább 50 különböző fogással várja kedves megrendelőit a nyár folyamán is – rendelje meg ételét, futárunk házhoz viszi!

Ez is érdekelheti

Hortobágyi Style Crepe

Végy egy egész világon népszerű ételt alapként, keress hozzá hazai előzményeket, helyezd egy világra szóló rendezvény fénytörésébe, hintsd meg a vasfüggöny mögötti titokzatosság fűszerével, adj hozzá erős marketinget, és süsd ki: ez a hortobágyi palacsinta alapreceptje. De lássuk csak sorban! Születésekor előételként definiálták, de talán ma kevesen vannak Magyarországon, akik ezt a gazdag és bőséges…