Blog

Szűrők

A nyár ízei

A nyár mindenkinek másról szól, sokan vannak, akik ilyenkor szigorú fogyókúrával töltik a meleg hónapokat, míg mások éppen nyáron engedik el a legjobban magukat, élvezik a strandot, a gyorsételeket, a fagyit és a többi energiabombát. Természetesen a legtöbben azok vannak, akik a kettő között egyensúlyoznak, és próbálják a jellegzetes nyári ízekkel, szezonális élelmiszerekkel szebbé tenni a nyári hónapokat, miközben a hűsítő dinnyéről és a fagyiról sem mondanak le. Sárgabarack és őszibarack, dinnye, csöves kukorica, zöldbab, cukkini, grillételek – hogy csak néhányat említsünk a legnépszerűbb nyári ételek közül. Az Interfood most három ételcsoporttal bővíti a kört, bemutatjuk, miért érdemes őket fogyasztani.

Bogyós gyümölcsök

Málna, szeder, áfonya, ribizli, josta, egres. Ezek a tipikusan nyári bogyós gyümölcsök nem csak finomak, de remek megoldást jelentenek azok számára, akik nap közben szeretnének egy kicsit nassolni, felfrissülni, de nem szeretnék terhelni a szervezetüket. Ezek a rostokban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag gyümölcsök ellátják testünket energiával anélkül, hogy tönkre tennék a fogyókúránkat.

Halak

Halat érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen számos értékes tápanyaggal támogatja az emberi szervezetet. A halak egész évben elérhetőek, hazánkban mégis nyáron fogy belőlük a legtöbb. A ropogósra sült keszeg, a rántott harcsafilé, a Balatonon árult hekk sült krumplival bizony hozzátartozik a nyári élményekhez. Ha van rá lehetőség, érdemes kipróbálni a friss halat, egészen más gasztronómiai élmény, mint a fagyasztott halból készült étel.

Uborka

Biztosan sokan jártak már úgy, hogy a külföldről érkezett uborkának kellemetlen mellékíze volt, esetleg meg is rothadt, mire a fóliából kicsomagoltuk. Ezzel szemben felüdülés, amikor végre hozzá lehet jutni a hazai uborkához, ami friss, ropogós és üde ízével hűsíti a nyári melegben felhevült testünket. Az uborka rendkívül magas víztartalmának köszönhetően segít abban, hogy szervezetünk hidratált maradjon. Szintén igazi kincs a roppanós kovászos uborka, amely elmaradhatatlan kísérője a nyári családi összejöveteleknek.

A nyári ízek felsorolását lehetne még folytatni, és természetesen mindenkinek mások a kedvencei. Éppen ezért jó, ha változatos és sokféle étel közül tudunk választani anélkül, hogy órákig a forró konyhában kellene álldogálnunk. Az Interfood naponta legalább 50 különböző fogással várja kedves megrendelőit a nyár folyamán is – rendelje meg ételét, futárunk házhoz viszi!

Ez is érdekelheti

bélszínroló

Mi is az a bélszínroló?

Gyerekkorunk kedvence, igazi menzás étel, ami mai napig felidézni bennünk a gondtalan gyermekéveket, ha a kezünk ügyébe akad, noha fénykora már elmúlt. De hogyan lehetséges, hogy a szarvasmarha legértékesebb része, amit magyar ember soha nem látott, főleg nem fogyasztott, belekerülhetett egy ilyen panírozott virsliszerű valamibe, és mitől retro ez az étel? Az Interfoodtól megtudhatja, hogy…