Blog

Szűrők

A mézédes sárgadinnye

A nyár nem telhet el jól behűtött dinnye nélkül, a kérdés már csak az, hogy vajon a görögdinnyét imádók tábora népesebb vagy a sárgadinnye rajongóké? A két gyümölcs íze teljesen más, ha nem lenne nevük részben azonos, rá sem lehetne jönni, hogy rokonok. Az Interfood e heti cikkében a sárgadinnye a főszereplő, melyből választhatunk citromsárga, világoszöld vagy akár fehér húsút, az eredmény mindenképpen édes és lédús gyümölcs. Feltéve, hogy szerencsénk van, az íztelen dinnyénél ugyanis nincs kiábrándítóbb. Most pedig nézzünk néhány érdekességet nyári kedvencünkről!

  • A dinnye a termékenység és a vitalitás szimbóluma, de egyben a luxusé is, mert régen csak az igazán gazdagok tudtak hozzájutni.
  • A sárgadinnye legközelebbi rokona nem a görögdinnye, hanem az uborka és a tökfélék.
  • A dinnye származási helye Afrika és Ázsia délnyugati része. Szerencsére hazánk éghajlata, forró nyári hónapjai kedveznek a gyümölcsnek, ezért a nyári szezonban hazai dinnyét is tudunk vásárolni.
  • A sárgadinnyének 3-4 hónapra van szüksége ahhoz, hogy beérjen, és mivel egynyári növény, szüretelést követően szára teljesen elszárad. A gyümölcs akkor érett, ha a szára már elkezd száradni, ilyenkor édes illata már méterekről érződik.
  • A sárgadinnye magas tápértékkel rendelkezik. Található benne C-vitamin, A-vitamin, és a B-csoportba tartozó vitaminok, ásványi anyagok is, például mangán, vas, foszfor és kálium. Magas víztartalmának köszönhetően a nyári melegben is segít testünknek hidratáltnak maradni, rostanyagai pedig hozzájárulnak az egészséges emésztéshez.
  • A kínai orvoslás felhasználja a dinnye minden részét különféle gyógykészítményekhez, a gyökerét, szárát, levelét, sőt még a magjait is.
  • Az afrikai és indiai kultúrában a pörkölt és szárított dinnyemagvakat snackként fogyasztják.

A dinnye már behűtve, de az ebédre ötlete sincs? Ne aggódjon, az Interfoodnál változatos ételkínálattal várjuk kedves megrendelőinket a nyár folyamán is. A hőségben nagy segítség, ha nem kell nekiállni főzni, éljen Ön is ezzel a lehetőséggel, rendelje házhoz finom érteleinket!

Ez is érdekelheti

hamburger

Jaj annak, aki hamburgert ebédel?

Időről időre minden háziasszony szembesül azzal a problémával, hogy kifogy az ötletekből, és nem tudja, mit lenne jó főzni a családnak. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ember a gyorséttermekhez fordul segítségért, mindenki választ magának egy-egy hamburgert, és már meg is van oldva a probléma. De sajnos mindennek ára van, az elfogyasztott gyorskaja után testünk elnehezül,…