Blog

Szűrők
interfood a cobb saláta

A Cobb saláta

Az Ön újévi fogadalmai között is szerepelt, hogy tudatosabban fog étkezni 2019-ben? Esetleg egy életmódváltás? Sajnos nemzeti sajátosságunk a nehéz ételek készítése, a túlzottan nagy adagok és a túl kevés friss zöldség illetve zöldsaláta fogyasztása. E heti bogcikkünkben egy különleges salátát szeretnénk bemutatni, ami már az Interfood étlapján is elérhető sok más ételünk mellett.

A kiindulópont Robert H. Cobb, a Brown Derby étterem tulajdonosa, a helyszín Los-Angeles, 1937. Az éhes étteremtulajdonos, ahogy az lenni szokott, benézett a hűtőjébe, és az ott található alapanyagokból összedobott egy finom friss salátát, nem túl sokat gondolkodva és időzve az elkészítéssel. Az eredmény annyira jó lett, hogy hamarosan felkerült az étlapra is, majd pedig elindult az egész világot meghódító útjára. Mára Amerika egyik emblematikus ételévé nőtte ki magát.

A hozzávalók egyszerűek: pirított bacon szeletek, apróra vágott jégsaláta, paradicsomkockák, szeletelt újhagyma, felkockázott avokádó, keményre főzött tojás és végül sült, fűszeres csirkemell és kéksajt kockák. A salátákat többnyire összekeverve szokták tálalni, Cobb azonban máshogyan szervírozta, minden hozzávalóból egy csíkot készített és ezeket rakta egymás mellé, így nem keveredtek össze és mindenki annyit tudott venni az egyes részekből, amennyit kívánt. Praktikus megoldás, mert más mértékben igényeljük a húst, a sajtot, és a zöldségeket, így nem kell attól tartani, hogy egyesek számára valamelyik hozzávaló túl sok lesz. A salátához természetesen egy finom dressing is járt – mustár, olívaolaj, salátaolaj, vörösborecet, Worcester-szósz, cukor, só, citromlé, feketebors és fokhagyma elegyét keverte alaposan össze és locsolta a saláta tetejére. Az összetevőkből látszik, hogy ez a saláta nem egy jellegzetesen diétás vagy fogyókúrás fogás, nem is annyira olcsó, hiszen a kéksajt és az avokádó nem található meg minden magyar háztartásban, de egy nagy előnye van: önmagában is kiváló főétel. Nem kell mellé semmi mást készítenünk, mert a gazdag és laktató összetevőknek köszönhetően egymagában is megállja a helyét.

Ha Ön is szívesen megkóstolná a Cobb salátát, keresse bizalommal az Interfood.hu-t, ahol könnyedén megrendelheti másnapi ebédjét. Ezt a salátát még csak melegíteni sem kell, a lehető legkönnyebben és leggyorsabban elfogyasztható étel, nagy segítség egy rohanós napra!

Ez is érdekelheti

borsoleves

Kikeletidéző színvarázs: tavaszi zöldborsóleves

Simai Kristóf piarista szerzetes volt a XVIII. század végén, a Felvidéken. Szerkesztett egy szakácskönyvet, a „jó falatokhoz szokott szájnak tetszésére”. A mű kéziratban maradt egészen 2011-ig, akkor látott először nyomdafestéket. Pedig hihetetlenül izgalmas mű, mindenki számára, akit érdekel a gasztronómia, szeret főzni, vagy egyszerűen csak érdekli, mi kerül(het) a tányérjára. Szóval, az 1790-es évek végén…