Blog

Szűrők

Tippek cukor helyett

Ha éhesek vagyunk, ha rossz a kedvünk, ha gyorsan kellene egy energialöket, ha nincs időnk rendesen enni, vagy ha extrém stressz ér bennünket – azonnal cukros ételekért kiált a testünk. A cukortól való függés sokakat érint, és számos népbetegség következik belőle. Az édes íz okozta élményt elengedni szinte lehetetlen, így egyéb lehetőség után kell néznünk. Ha csökkenteni szeretnénk a cukorbevitelt, számos alternatív édesítőszert használhatunk ételeink és italaink édesítésére – mutatjuk őket, tartson az Interfooddal!

Stevia

A Stevia rebaudiana növény leveleiből készült természetes édesítőszer a stevia. A stevia alacsony kalóriatartalmú édesítő, nagy előnye, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. Alkalmas főzéshez és sütéshez egyaránt.

Eritrit

Az eritrit egy cukoralkohol, ami majdnem olyan édes, mint a hagyományos cukor, ám csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a vércukorszintet. Alacsony kalória- és nulla szénhidráttartalmú édesítőszer, amelyet általában cukorhelyettesítőként használnak cukormentes és alacsony szénhidráttartalmú termékek előállítása során.

Xilitol

A xilitol egy olyan cukoralkohol, amely édes, mint a cukor, de jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos cukornak, vagyis kisebb hatással van a vércukorszintre. Számos cukorbetegeknek készített étel alkotóeleme.

Méz

A méz a legjobb és hazánkban a legkönnyebben beszerezhető természetes édesítőszer. A méznek több fajtája van, nagy előnye, hogy antioxidánsokat és egyéb, az emberi szervezet számára hasznos tápanyagokat tartalmaz. Ha tehetjük, kóstoljunk meg többféle mézet, hiszen mind-mind különleges, egyedi ízzel bír.

Juharszirup

A juharfák nedvéből készült természetes édesítőszer a juharszirup, ami kicsit kevésbé édes, mint a cukor, de szintén tartalmaz antioxidánsokat és egyéb jól hasznosuló tápanyagokat. Ma már a szupermarketek polcain mi is megtalálhatjuk, nem kell érte Kanadáig mennünk.

A mértékletesség fontos

Fontos megjegyezni, hogy az alternatív édesítőszerek kisebb mértékben ugyan, de szintén hatással lehetnek a vércukorszintre, ezért mértékkel kell ezeket fogyasztani. Ezenkívül egyes emberek egyéni érzékenységet mutathatnak bizonyos alternatív édesítőszerekre, ezért fontos odafigyelni arra, kinek hogyan reagál rájuk a szervezete.

Az Interfood fontos küldetésének tekinti, hogy mindenki megtalálja nálunk a számára legmegfelelőbb ételt, ezért édes, de cukormentes fogásokat is lehet tőlünk rendelni. Zero-Paleo és Karcsúsító fogásaink 100%-ban cukormentesek, kóstolja meg őket Ön is!

Ez is érdekelheti

Oregánós roston csirkemell pirított édesburgonya hasábokkal

A paleolit étrenddel ismerkedők számára korában már készítettünk egy blogbejegyzést arról, hogy mely ételeket fogyaszthatják bátran, és melyeket kell kerülniük, ha teljes mértékben be szeretnék tartani az előírt szabályokat. Sokak bánatára kiderült, hogy többek között a burgonya is tiltólistás élelmiszer, hiszen nagyon magas a keményítő tartalma. Elsőre talán okoz némi aggodalmat a dolog, hiszen a…