Blog

Szűrők

Az ősz ajándéka, a sütőtök

Segít fogyni, kitisztítja a bélrendszert, elhajtja a felesleges vizet, óvja szemeinket, és még számtalan egyéb módon segít abban, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Az ősz egyik legnagyobb ajándéka a sütőtök, amely változatos módon elkészíthető, tele van hasznos anyagokkal, igazi szezonális csemege. Leves, főzelék, szendvicskrém készülhet belőle, de egyszerűen megsütve is rendkívül egészséges. Az Interfood e heti cikke arról szól, miért érdemes az őszi szezonban heti rendszerességgel fogyasztani ezt a szép, élénk színű, őszi zöldséget.

Mi van benne?

A sütőtök 90%-a víz. Emellett pedig tele van a szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagokkal. Rostanyaggal, káliummal, vassal, karotinoidokkal, mangánnal, folsavval, C, E, A és B3 vitaminnal támogatja immunrendszerünket, emésztésünket, egész testünket.

Gyulladások ellenszere

A sütőtök kiváló gyulladáscsökkentő, különösen hatékony a felsőlégúti panaszokkal szemben. Egyes kutatások szerint leve enyhíti a hurutos köhögést és a náthás panaszokat. Jó hatással van a hörgőkre, ezért tüdőgyulladás esetén érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani sütőtököt, ezzel is segítve szervezetünket a betegség elleni harcban.

Vízhajtó hatással rendelkezik

A vizesedés nem csak kellemetlen érzést kelt, de meg is terheli szívünket. Ilyenkor érdemes valamilyen módon támogatni szervezetünket abban, hogy a felesleges víz távozni tudjon. Ennek egyik lehetséges módja a sütőtök fogyasztása, ami magas káliumtartalma miatt elősegíti a felgyülemlett víz távozását.

Segít a fogyásban

A sütőtök magas rosttartalma révén gyorsan eltelíti az embert, ezért kevesebb is elegendő belőle ahhoz, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Emellett rostanyagainak köszönhetően gyorsítja az emésztést, és ami a legjobb: alacsony a kalóriatartalma. Ez utóbbi nagyszerű hír azoknak, akik fogyókúráznak, hiszen így bátran ehetnek belőle a nap bármely időpontjában.

Az ősz igazi kincse a finom édes, krémes sütőtök, aki szereti, ne késlekedjen, már meg lehet találni a zöldségeseknél és a piacokon. Szerezzen be Ön is egyet, süsse meg szeretteinek, vagy készítse el más módon, döntse el a család, hogy melyik a kedvenc sütőtökös fogásuk. Ha viszont nagyon sűrű a tanévkezdés, ne keseregjen, az Interfoodnál finomabbnál finomabb főtt ételekkel várjuk kedves megrendelőinket. Rendelje meg tőlünk, és házhoz visszük az ebédjét!

Ez is érdekelheti

Változatos étrend sok zöldséggel

Aki olvasta előző blogcikkünket, vagy követi a jelenlegi trendeket, az tudja jól, hogy ma a változatos, kiegyensúlyozott, mindenféle táplálékot magába foglaló étrend a legdivatosabb.  De hogyan lehetséges ezt a mindennapokban kivitelezni? Előnyben vannak azok, akik szeretik a zöldségeket és a gyümölcsöket, de hogyan szervezzük úgy az étkezéseinket, hogy mindennapra jusson elegendő rostanyag és vitamin szervezetünk…