Blog

Szűrők
Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel

Hogyan ne romoljon meg az étel

A nyári kánikulában különösen nagy feladat a főzés megoldása, hiszen senki sem szeret hőségben a tűzhely mellett álldogálni órák hosszat. Különösen nagy bosszúság, ha a sok energiával elkészített étel megromlik, mert nem megfelelően tároltuk. A nagy melegekben nem csak a főtt étel van veszélyben, hanem számos más élelmiszer is – ilyenkor már nem megfelelő a kamra hűvös polca vagy éppen a konyhapult a gyümölcsök és a zöldségek tárolására. Vannak kifejezetten hőérzékeny élelmiszerek, melyeknek különösen fontos, hogy kellően hidegen tartsuk őket. Az Interfood most néhány tárolási praktikát mutat kedves olvasóinak, melyek segítségével hatékonyabban átvészelhetjük a kánikulát!

A hűtőbe vele!

Nyáron sajnos könnyen megromlik a főtt étel, ezért mindig törekedni kell arra, hogy amint lehet, bekerüljön a hűtőbe. Főzés után hűthetjük ventilátor segítségével, vagy akár a fazekat hideg vízbe téve is. Érdemes ilyenkor kerülni az óriási adagok főzését, a kamrában már nem áll el egy egész napot az étel, és előfordul, hogy megromlik, mire kihűlne. Ha mégis sokat kell főznünk, osszuk szét kisebb adagokra, ezzel is gyorsítva a folyamatot.

Helyes tárolás

A nejlontasakok ideje lejárt, egyre kevesebb helyen találkozhatunk már velük, de a piacok sajnos még mindig tele vannak velük. Ha nem készültünk előre, és kénytelenek vagyunk elfogadni a nejlonzacskót, hazaérve mindenképpen vegyük ki belőle az árut, és zacskó nélkül tegyük be a hűtőbe. A bezacskózott zöldség és gyümölcs ugyanis befülled, és hamar rothadásnak indul.

Pékáru

Nyáron nem könnyű feladat a pékáruk tárolása, a melegben nagyon gyorsan kiszáradnak, vagy megpenészednek. A hagyományos papír- vagy műanyagzacskós megoldásnál sokkal jobb egy textil kenyeres zsák beszerzése, melyet speciális lélegző anyaggal vonnak be belülről, így napokig friss marad benne a pékáru. Másik nagy előnye, hogy teljesen környezetbarát, hiszen nem csak egyszer használjuk.

Nem baj, ha koszos

Az előre megmosott zöldségek és gyümölcsök sokkal gyorsabban romlanak. A piacon gyakran annak érdekében, hogy az áru mutatósabb legyen, megmossák őket, de sajnos ezek sokkal gyorsabban megromlanak. Éppen ezért érdemes kerülni az előre megmosott gyümölcsöt és zöldséget, inkább válasszuk a kissé földes sárgarépát, gyökeret vagy burgonyát, mert az biztosan tovább marad friss.

A nyár a pihenésé és a feltöltődésé, nem érdemes ilyenkor főzéssel tölteni a drága időt. Rendeljen finom ételeket házhoz az Interfood ételfutártól, mi megkönnyítjük a dolgát, könnyebbé és gondtalanabbá tesszük a nyarat! Változatos és egészséges ételekkel várjuk kedves megrendelőinket, hogy az egész család jóllakjon!

Ez is érdekelheti

Miből érdemes biót vásárolni?

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett biotermékek. Sokaknak szívügye saját testük védelme, és mindent megtesznek, hogy megóvják egészségüket. Egészséges alapanyagot beszerezni azonban nem könnyű feladat, gyakran fejtörést okoz a családoknak. A biotermékek hívei hisznek abban, hogy az ilyen elnevezéssel illetett gyümölcsökben és zöldségekben megbízhatnak, azok elfogyasztásával biztosan nem ártanak szervezetüknek. Az ellentábor szerint ez…