Blog

Szűrők

Rooibos tea

Ki szereti a különleges teákat? A tea minden évszakban jólesik, hiszen mindig jól jön egy kis felfrissülés és kellemes átmelegedés. Ma már sokféle tea kapható hazánkban is, a bevásárlóközpontok tele vannak a különlegesebbnél különlegesebb teafajtákkal. A rooibos tea igen népszerű lett az elmúlt évtizedekben, mert egyedi ízvilága mellett számos jótékony hatással bír. Ízesített formában a gyerekek is szeretik, így nem kell koffeines teával itatnunk őket, ha már ráuntak a gyümölcsteára. Tartson az Interfooddal, ismerjük meg együtt ezt a különleges teát!

Mi is a rooibos tea?

A rooibos tea a vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) nevű cserje leveleiből készül, amelyet általában Dél-Afrika nyugati partjain termesztenek. Termőhelyén vörös bokornak vagy vörös teának is nevezik.

Vörös rooibos, zöld rooibos

Hagyományosan a cserje leveleit erjesztik, ettől lesz különleges vöröses-barna a színe a belőle készült italnak. Ám létezik zöld rooibos tea is, ebben az esetben a cserje leveleit nem erjesztik, ezért nem is kapnak vörös színt. A zöld rooibos tea nehezebben beszerezhető, drágább és zamatosabb ízű, valamint antioxidáns tartalma is magasabb.

Eredetileg gyógyászati célra használták

A rooibost sokáig gyógyteaként fogyasztották, csak a közelmúltban lett belőle élvezeti cikk, amit inkább az ízéért, semmint jótékony hatásaiért isznak. Egyesek úgy tartják, hogy sok benne a vitamin, ám ez tévedés, jótékony hatása az antioxidánsokban rejlik.

Ha koffeinmentes teára vágyunk

Ellentétben a fekete és a zöld teával, a rooibos tea koffeinmentes, így remek alternatívája lehet a koffeines italoknak. Koffeint csak mértékkel ajánlott fogyasztani, de a rooibos tea bátran iható, gyerekek is fogyaszthatják. Másik előnye, hogy nem tartalmaz oxálsavat, ami nagy mennyiségben található a fekete és a zöld teában, és rendszeres fogyasztás esetén vesekövet okozhat.

Bizonyított egészségügyi előnyei

  • A rooibos tea tele van antioxidánsokkal, melyek segítenek szervezetünknek egészségesnek maradni.
  • Kedvezően befolyásolhatja a szívműködést, mivel kordában tartja a vérnyomást.
  • A rooibos teában található egyes antioxidánsok elpusztítják a rákos sejteket.

Önnek is jólesne most egy csésze meleg tea? Készítsen magának egyet, frissüljön fel, majd gondolja végig, mit szeretne a héten ebédelni. Ha megvan, csak néhány kattintás, és máris megrendelheti egész heti ebédjét az Interfoodtól. Ebéd házhoz szállítás, megbízhatóság, finom ételek – ez az Interfood!

 

Ez is érdekelheti

édesburgonya

Az édesburgonya

Krumpli is meg nem is, semleges íz helyett édeskés, de akkor vajon kell sózni vagy nem, és egyáltalán, mit lehet kezdeni vele? Az édesburgonya vagy batáta az elmúlt évek nagy kedvence, számos fogyókúrás és egészséges életmód tanácsadó esküszik rá, de persze olyan cikkek is napvilágot láttak már, amelyek szerint nem sokkal előkelőbb a hagyományos krumplinál….