Blog

Szűrők
húsvéti sütemények

Húsvéti sütemény ötletek

A nagy családi ünnepek évről évre komoly kihívás elé állítják a háziasszonyokat, akik mostanában amúgy is nagy feladat hárul: minden napra kitalálni valami finomat, amit az egész család szeret, majd megfőzni azt. Nem mindig marad energia még a desszerten is gondolkodni, pedig igény az általában volna rá, hiszen a kialakult helyzet miatt otthon az egész család, és mindenkinek jólesne egy kis finomság. Az Interfood finom ételeivel és az ebéd házhoz szállításával segíti a háziasszonyokat ebben a rendkívüli időszakban – valamint néhány jól bevált húsvéti sütemény ötlettel. Íme, a legjobbak, tartsanak ismét velünk!

Répatorta, a nyuszi kedvéért
Kisgyermekes családoknak szinte kötelező a répatorta, hiszen a kis szorgos kezek nagy szeretettel készítenek valami finomságot az ajándékot hozó nyuszinak. A nyuszi pedig mi mást is ehetne, mint répatortát? A répatorta egyik előnye, hogy nagyon kiadós, a másik, hogy kis energiaráfordítással rendkívül mutatós desszert varázsolható belőle. Tetejére érdemes marcipánból apró répácskákat formázni, hogy igazán nyusziváró legyen a végeredmény. A gyerekek imádni fogják, és még unaloműző tevékenységnek is tökéletes!

Muffinok minden variációban
Fogadni mernénk, hogy az Ön családjának is megvannak a kedvenc muffin receptjei, hiszen az elmúlt évtizedekben rendkívül népszerűek lettek hazánkban a muffinok. Húsvét idején érdemes őket kicsit felturbózni, a tojáslikőr krémes muffin például igazi ünnepi desszert lehet. Egy kis mascarpone, egy kupica tojáslikőr némi porcukorral elkeverve, és máris kész a csoda finom krém. Percek alatt készíthet valami nagyon különlegeset, kell ennél több?

Kekszek, hogy legyen mit nassolni
Ha olyat szeretne sütni, ami eláll néhány napig, hogy az ünnepek során rájárhasson a család, az omlós kekszek ismét nagyon jó szolgálatot tesznek. Lehet diós, csokis vagy akár citromos keksz, ami leginkább megfelel a család ízlésének. Egy szép díszdobozba téve igazi ünnepi csemege a legegyszerűbb keksz is.

Sárgatúró
A sárgatúró jellemzően a görög-katolikus vallásúak körében ismert, kifejezetten húsvéti desszert. A különleges desszert tejből, tojásból és cukorból készül, amit alacsony lángon sokáig főznek, míg végül túrós állaga lesz. Lehet keverni bele aszalt gyümölcsöket is, ízléstől függően. Ezt követően egy vászonruhába öntik, és felkötik, hogy lecsepegjen. Az eredmény egy kisgömböc lesz, ami egy nap állás után annyira megszilárdul, hogy szépen lehet szelni.

Fonott kalács
A fonott kalács az igazi klasszikus húsvéti sütemények egyike, melyet nagymamáink még saját maguk készítettek. Itt az idő, hogy mi is megpróbáljuk, nem olyan bonyolult, amilyennek elsőre tűnik. Az élesztős, kelesztett tésztát szépen össze kell csupán fonni, és máris kész a mutatós húsvéti kalács. Most aztán van rá bőven idő, érdemes kihasználni!

Ha Önnek is nehézséget okoz, hogy jóllakassa az egész családot, és szeretne egy kicsit szusszanni a mindennapokban, hívja segítségül az Interfoodot, futáraink biztonságosan és megbízhatóan szállítják házhoz a megrendelte ételeket ebben a speciális helyzetben is! Keresse étlapunkat bizalommal, változatlanul állunk megrendelőink rendelkezésére!

Ez is érdekelheti

Miből érdemes biót vásárolni?

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett biotermékek. Sokaknak szívügye saját testük védelme, és mindent megtesznek, hogy megóvják egészségüket. Egészséges alapanyagot beszerezni azonban nem könnyű feladat, gyakran fejtörést okoz a családoknak. A biotermékek hívei hisznek abban, hogy az ilyen elnevezéssel illetett gyümölcsökben és zöldségekben megbízhatnak, azok elfogyasztásával biztosan nem ártanak szervezetüknek. Az ellentábor szerint ez…