Blog

Szűrők

Rántott csirkemell füstölt sajtos bundában tejszínes, gombás spagettivel

Hazánk legnépszerűbb ételei között előkelő helyen szerepel a rántott hús. Jólesik minden évszakban, hidegben és melegben egyaránt. Ilyenkor, a nyári szünidő beköszöntével pedig nagy segítsége lehet az édesanyáknak, akiknek nem kis feladat a vakáción lévő gyerkőcöknek minden nap ebédet készíteni és a gyerekek nálunk nyaraló kis barátai elé olyan fogás tálalni, amit ők is szívesen fogyasztanak. Nézzük, kinek köszönhetjük ezt a sokak által szeretett ételt!

Joggal gondolhatnánk, hogy a bécsi szeletet Ausztriában találták fel, és mivel velünk szomszédos országról van szó, egyszerűen csak átszivárgott hozzánk, és megkezdte országhódító útját. Ennél azonban sokkal izgalmasabb a történet, elvégre igazi világhódító körútról beszélhetünk, amelynek kezdetén az ehető arany volt a főszereplő. Igen, jól olvasták, létezik ehető arany, és bizony már a régmúltban is szerettek fényűzően élni, ezért akadtak, akik a luxust olyan szintre emelték, hogy arannyal bevont hússzelet került a tányérjukra. 1514-ben egy velencei kalmár nem bízta a véletlenre, vendégeit arannyal bevont borjúszelettel fogadta, csak hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy ő aztán tud élni. Erre a milánói szakácsok válasza az aranybarna színű panír volt, ami később a szegények aranya néven vált ismertté. Innen indul tehát a rántott hús világkörüli útjára.
Radetzky marsall beszámolója alapján úgy került Bécsbe a rántott hús, hogy Ferenc József császár meg akarta kóstolni, mire szakácsa rögvest el is készítette számára. A siker nem maradt el, nem csak a császár, de egész Bécs a fogás rajongója lett, el is nevezték bécsi szeletnek. Máig úgy tartják, hogy a legjobb rántott hús Bécsben készül, ahol a mindössze fél centi vastag hússzeletet frissen darált kenyérmorzsába forgatják és bő, forró olajban sütik ki. Az eredmény levegős és nagyon ropogós hússzelet, ami nem csak a bécsiek kedvence, hanem minden oda látogató turista kötelező programja.

Az Interfood ételfutár fontosnak tartja, hogy kiszolgálja a megrendelői igényeket, a rántott ételek nálunk is a legkedveltebb fogások közé tartoznak. A rántott csirkemell füstölt sajtos bundában, tejszínes, gombás spagettivel olyan tápláló és kiadós étel, ami egymagában is megállja a helyét. Aki ezt választja ebédre, garantáltan jól fog lakni, hiszen a tészta és a hús gombával együtt bővelkedik minden olyan tápanyagban, amire szervezetünknek szüksége van. Ne késlekedjen, rendelje meg még ma, élvezze a főzés nélküli perceket, és használja ki nyári szabadságát!

Ez is érdekelheti

Hortobágyi Style Crepe

Végy egy egész világon népszerű ételt alapként, keress hozzá hazai előzményeket, helyezd egy világra szóló rendezvény fénytörésébe, hintsd meg a vasfüggöny mögötti titokzatosság fűszerével, adj hozzá erős marketinget, és süsd ki: ez a hortobágyi palacsinta alapreceptje. De lássuk csak sorban! Születésekor előételként definiálták, de talán ma kevesen vannak Magyarországon, akik ezt a gazdag és bőséges…