Blog

Szűrők
kuszkusz-salata-sult-csirkecombbal

Kuszkusz saláta sült csirkecombbal

Első ránézésre a kuszkusz gabonafélének tűnik, amit a rizshez hasonlóan bő vízben kell megfőzni. Valójában azonban egy különleges tésztaféle, amely a berberektől származik, és csak néhány évvel ezelőtt jutott el Magyarországra. Eredetileg durumbúzát használtak hozzá, az előre meggőzölt durumbúza-darát kézzel pici gombócokká gömbölyítették, majd lisztben megforgatták, és szétterítve szárították. Mára kissé átalakult ez az elkészítési technológia, a boltok polcain előgőzölt, zacskós formában kapható, így gyors és könnyű étel készíthető belőle.

A kuszkusz azért kaphatott helyet az Interfood ételfutár Fitness menüjében, mert rendkívül tápláló és jól telítő étel, kis mennyiség fogyasztása után is jóllakottságérzetünk lesz tőle. Ha zöldségekkel együtt fogyasztjuk, segíti az emésztést, ha pedig húsétel mellé köretként, nem kell aggódnunk, hogy beleférünk-e a diétánk aznapra előírt maximális energiabevitelébe. Ásványi anyagokban igen gazdag, magnézium, kálium, kalcium, foszfor, folsav és szelén is található benne, így segít abban, hogy frissek maradjunk és megőrizzük egészségünket.
Ahhoz, hogy a kuszkusz ízletes, tápláló és egészséges köret legyen, érdemes gazdagon elkészíteni, sok zöldséggel. Nincs is erre alkalmasabb időszak, mint a nyár eleji hónapok, amikor már számos friss zöldség elérhető a piacokon és a boltok polcain. Ha van lehetőségünk piacra menni, a legjobb ilyenkor a helyi kistermelőket felkeresnünk, ők ugyanis feltehetően kevesebb növényvédő szert alkalmaznak a termesztés során. A kuszkuszos zöldséges köret variációinak száma szinte végtelen, bármilyen felaprított és megpárolt zöldséget keverhetünk hozzá, akár olyat, amit mi magunk és a család is szeret, akár olyat, ami tipikus „nemszeretem” étel a családban, és szeretnénk bevezetni, megszerettetni. Nem csak köretként lehet alkalmazni, hiszen egy zöldséges kuszkusz remek tölteléke lehet kedvenc húsételünknek, de gazdagíthatunk vele leveseket, készthetünk belőle egytálételt, sőt, még desszertet is. Az interneten keresgélve nagyon izgalmas kuszkuszos édességekre bukkanhatunk, amelyek szintén támogatják fogyókúránkat.

Az Interfood ételfutár az ízletes kuszkusz saláta mellé frissen sült csirkecombot ajánl, ami tökéletes kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, hiszen egyszerre zsírszegény és tápláló. Rendelje meg most étlapunkról, és futárunk a megadott időben házhoz viszi Önnek, így nem kell vesződnie sem az elkészítésével, sem a mosogatással.

Ez is érdekelheti

Tökfőzelék – csak semmi pfúj!

Ha van étel, amely csalhatatlan módon jellemzi a magyar háziasszonyok talpraesettségét és leleményességét, a magyar konyha kreativitását, akkor a tökfőzelék az. Ha van étel, amely puszta létével képes két táborra osztani a magyarokat, akkor a tökfőzelék az. Ha van étel, mely megérdemli a rehabilitációt hosszú, hányattatott sorsa után, akkor a tökfőzelék kétségtelenül. Néhány kanál roppanós…