Blog

Szűrők
paleo-mogyorokremes-szelet

Paleo mogyorókrémes szelet

Nagyon érdekes nap mint nap szembesülni vele, hogy az emberek életmódjának változása milyen erőteljesen kihat életünk minden területére. Évtizedek alatt képes átalakulni egy-egy kultúra, megváltozik a szokásmód, az idők során mást és mást örökítünk gyermekeinkre. A divat mindig hoz valami újat, folyamatosan változnak a trendek, a régi szokások elavulttá válnak, majd feledésbe merülnek. Az élet minden területén észrevehetőek ezek a változások, az étkezésünkben is. Még a desszertek is átalakulóban vannak.

Biztosan sokan emlékeznek még nagyszüleikre, ahogyan otthon, házilag nyújtják a rétestésztát a tiszta fehér abroszon, ahogyan kelesztik a fánk tésztáját, vagy sütik a házi tepertős pogácsát. Hol vannak ma már ezek a sütemények? Alig akad olyan fiatal, aki képes lenne egy rétestésztát saját maga elkészíteni. Persze nem is igazán indokolt nekifogni, hiszen minden sarkon találunk egy-egy pékséget vagy kávézót, ahol vásárolhatunk rétest, rengeteg időt és energiát spórolva önmagunknak. Az idő pedig felértékelődött, igazi kincs lett, mert soha nincs elég belőle.
Nagyanyáink idejében még nem volt jellemző, hogy cukrászsüteményt egyenek, ha mégis betévedtek egy-egy kávézóba, nem volt nagy a választék: puncs szelet, mignon, krémes, dobostorta. Mindegyik tömény, nagyon édes és nagyon cukros, nehéz desszert, amely eltelítette fogyasztóját. Ma, ha bemegyünk egy cukrászdába vagy kávézóba, óriási választék fogad. Többnyire megtalálhatóak ezek a régi klasszikus desszertek is, de rengeteg új különlegesség van, a trend pedig egyértelmű: manapság sokkal népszerűbbek a könnyű desszertek.
Milyen a jó desszert? Különleges, többféle összetevőből áll és könnyű, elfogyasztása után nem kerülget bennünket a rosszullét, nem telít el. Az ország tortája versenyen évről évre igazi különlegességek bukkannak fel, varázsaltos kompozíciókat alkotnak a cukrászok. A saját magunk által készített édességek is megváltoztak, a csokiimádatot túlszárnyalták a gyümölcsös, egészségesebb sütemények. Fontos lett az is, hogy ne tartalmazzon olyan sok cukrot, hiszen szinte senki sem elégedett önmagával, mindenki fogyni szeretne, és kerülni igyekszik a túlzott cukorfogyasztást. Sokan diétáznak vagy vannak speciális étrenden – nekik szintén oda kell figyelni a cukorfogyasztása.

Az Interfood ételfutár paleo desszertjeinek minden összetevője megfelel az étrend által támasztott követelményeknek. A paleo mogyorókrémes szelet egy olyan ízletes desszert, ami nem tartalmaz búzalisztet és cukrot, cserébe nagyon könnyű és finom, igazi koronája lehet ebédünknek. Rendelje meg, futárunk házhoz viszi Önnek!

Ez is érdekelheti

Húsvéti érdekességek

Húsvéti érdekességek

Az ember hajlamos azt hinni, hogy az olyan hagyományos ünnepekről, mint a húsvét, már nem derülhetnek ki újdonságok. Pedig számos olyan új információ bukkan fel az interneten évről évre, amitől talán még Ön sem hallott. Ha szeretné próbára tenni húsvéti ismereteit, tartson ezen a héten is az Interfooddal! Kezdjük is rögtön a legkézenfekvőbb dologgal, az…