Blog

Szűrők

Óvári pulykamell, sült burgonya

Minden szakács számára örök kihívás olyan fogást készíteni, amiben „minden benne van”. Vagyis egyszerre finom, tápláló és egészséges. Illetve az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a hozzávalókért ne kelljen csillagászati összeget fizetni. Az óvári pulykamell sült krumplival mindegyik feltételnek megfelel, nem csoda, hogy az Interfood ételkínálatának egyik legnépszerűbb fogása.

Régóta tartó vita, hogy a húsok rangsorában melyik hol helyezkedik el. Igazságot tenni persze nem lehet, hiszen kinek a pap, kinek a papné, de vannak bizonyos objektív szempontok, amelyek alapján a pulykahús igen előkelő helyet foglal el a listán. Bár az íze közel azonos a csirkéével, sok szempontból jobban teljesít nála, hiszen a pulykában kevesebb kalória, több fehérje és több vas található, tehát fogyókúrázóknak vagy alakjukat megőrizni kívánóknak ideális választás. Az óvári módra elkészített pulykamell különlegességét az ízletes óvári sajt és a gomba adja, ezek gondoskodnak arról, hogy mindenki jóllakjon a fogással. Kevesen tudják, hogy a gomba kiváló élettani hatással bír, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, és emellett elsőrangú rostforrás, ezért minden olyan diéta esetén erősen ajánlatos a fogyasztása, amikor rostdús étrend javasolt.
A sült burgonya mint köret senkinek nem okozhat meglepetést, hiszen felmérések szerint Magyarországon átlagosan mindenki évi 50 kg krumplit eszik (érdekes adat, hogy ebben a tekintetben Fehéroroszország a listavezető, ahol 181kg jut mindenkire évente, vagyis egy átlagos belorusz napi fél kiló krumplit töm magába).
Az óvári pulykamell elkészítése bár elsőre összetett feladatnak tűnik, korántsem az. A pulykamellet megtisztítása után gondosan ki kell klopfolni, majd sóval és őrölt borssal meghinteni. Ha szeretjük a kicsit intenzívebb fűszerezést, akkor érdemes fehérborsot alkalmazni, hiszen sülteken annak jobban érvényesül az íze. Ezután kevés olajon fehéredésig sütjük a pulykamellet, hogy meg tudjon puhulni. A feltéthez vöröshagymát apróra vágunk, szintén kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a tisztított, apróra vágott gombát és összepároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, egy leheletnyi olajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a húsokat, ráhalmozzuk a gombát. Betakarjuk sonkaszeletekkel, végül pedig az ízletes óvári sajttal. Sütőbe tesszük és várjuk, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Aki azonban nem szeret sütögetni vagy nincs ideje főzni, választhatja a házhozszállítást is, az Interfood ételfutár házhoz viszi ezt a nagyszerű fogást.

Ez is érdekelheti

Mindennapos luxus: camembert és áfonya

Néha, ha nehéz a nap, csak kicsi kell, hogy jobb színben tűnjenek fel a dolgok. Például elég egy jól megválasztott, az irodába rendelt ebéd, hogy a főnök ne tűnjön olyan kicsinyesnek, a munkanap meg olyan végeláthatatlan hosszúnak… Persze, ilyenkor a paprikás krumpli (legyen bár nagy kedvenc) nem elég… Valami elegánsabbra, valami rafináltabbra, valami izgalmasabbra van…