Blog

Szűrők

Címke: ebéd

Az olaszok mindent bele levese: a minestrone leves

Az olasz és a magyar konyha ételeiben kétségkívül több a különbözőség, mint az egyezés. Teljesen más az éghajlat, a kultúra, a fűszerek, más ízek dominálnak, más az emberek temperamentuma és az ételhez való viszonya, mondhatnánk, hogy szinte minden más. Van mégis egy közös pont: a „mindent bele” leves. Mi magyarok nagyon kedveljük az olyan leveseket,…

márton nap

A Márton-napi libasült és lakoma nem csak hazánkban bevett szokás, hanem a keresztény világ szinte összes országában. Mivel Szent Márton a 4. századi Franciaországban élt, és ott lett püspök, a hozzá kötődő hagyományok is Franciaországban jelentek meg először, onnan terjedtek el előbb Skandináviában és Nagy-Britanniában, majd Németországban és Közép-Kelet-Európában. Ahány ország, annyiféleképpen ünneplik november 11-ét….

interfood ha unja a megszokott köreteket

A nyári napsugár érlelte zamatos gyümölcsökben és friss zöldségekben gazdag időszak után beköszöntött az ősz, újra itt az iskola, a dolgos hétköznapok. Főhet az édesanyák feje, hogy mit készítsenek családjuknak, minden napra olyat, amit szívesen megesz mindenki, ami fedezi a napi energiaszükséglet nagy részét, és amit még nem unnak szeretteik. Szerencsére napjainkban kismillió recept kering…

nyaral a család

Azoknak a családoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a családi nyaraláson minden étkezést étteremben költsenek el, nem kis fejtörést okoz a nyaralásra való felkészülés. E heti bogcikkünkben szeretnénk néhány praktikus tanácsot adni a nyaralás idejére. A magyar tenger, lángos, palacsinta, májkrémes és rántott húsos zsömle, fasírt és főtt kukorica – sokan emlékeznek még ezekre…

Újházy tyúkhúsleves

Vannak legendás ételeink, melyek története kacskaringós utat járt be, és amelyek igazi hungarikummá váltak az idők során. Ilyen az Újházy tyúkhúsleves is. Nincs olyan magára valamit adó magyar étterem, ahol ne szolgálnák fel ezt a gazdag és ízletes levest, és nincs olyan magyar ember, aki visszautasítaná ezt a méltán kedvelt fogást, ami még az ország…

rantott-csirkemell-fustoltsajtos-bundaban-tejszines-gombas-spagetti-interfood-8735

Hazánk legnépszerűbb ételei között előkelő helyen szerepel a rántott hús. Jólesik minden évszakban, hidegben és melegben egyaránt. Ilyenkor, a nyári szünidő beköszöntével pedig nagy segítsége lehet az édesanyáknak, akiknek nem kis feladat a vakáción lévő gyerkőcöknek minden nap ebédet készíteni és a gyerekek nálunk nyaraló kis barátai elé olyan fogás tálalni, amit ők is szívesen…

dobostorta

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc cukrászsüteményeire? A Dobostorta biztosan köztük volt, mindenki imádta a csupa-csokis, cukormázas, roppanós tetejű tortaszeletet, amit nem sütöttek otthon a nagymamák és az édesanyák, hanem el kellett érte zarándokolni a helyi cukrászdába. Méltán lett ennyire híres, máig az ország legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Nézzük, kinek köszönhetjük, és mennyire számított bravúros találmánynak megalkotásának…

görög harcsafilé

Korábbi bejegyzéseinkben esett már szó arról, hogy miért érdemes rendszeresen halat fogyasztanunk, az olívabogyóról azonban még nem írtunk. Épp itt az ideje, az olívabogyó ugyanis szintén igazi szuperélelmiszer, aminek fogyasztása számtalan jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Valójában a bogyó, amit fogyasztunk, egy különleges csonthéjas gyümölcs. Nézzük, milyen izgalmas dolgokat tudhatunk meg erről a több mint hatezer…

almás fahéjas csirke párolt barna rizs

Hogy illik össze az édes és a sós, mit keres a hús mellett az alma és fahéj? Bármilyen hihetetlen, nagyszerűen illenek egymáshoz, akár úgy is mondhatnánk, hogy olyanok, mint a borsó meg a héja. Vagy mint a sós karamellás fagylalt, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sztárja volt, esetleg a bazsalikomos málnafagylalt, ami 2018 nyertes…

kuszkusz-salata-sult-csirkecombbal

Első ránézésre a kuszkusz gabonafélének tűnik, amit a rizshez hasonlóan bő vízben kell megfőzni. Valójában azonban egy különleges tésztaféle, amely a berberektől származik, és csak néhány évvel ezelőtt jutott el Magyarországra. Eredetileg durumbúzát használtak hozzá, az előre meggőzölt durumbúza-darát kézzel pici gombócokká gömbölyítették, majd lisztben megforgatták, és szétterítve szárították. Mára kissé átalakult ez az elkészítési…

Mivel fizethet?